Volledig scherm
De introductie is begonnen, dus drukte in de stad. © Politie

Introgangers opgelet: AFAC en Bureau Toezicht nemen jullie fout geparkeerde fietsen mee naar Plein1944

UPDATENIJMEGEN - Eerstejaars en hun mentoren opgelet! De AFAC en de Bureau Toezicht van de gemeente gaan vanaf donderdag in de nachtelijke uren verkeerd geparkeerde fietsen weghalen in de stad. Fietsen die de doorgang belemmeren van hulpverleners worden meegenomen en in de stalling onder Plein 1944 neergezet.

Quote

Naast dat het een stuk levendiger is in de stad, merken we helaas dat de fietsen overal worden geparkeerd.

Michel van Kempen, Wijkagent Nijmegen

Waarom? ,,Het is duidelijk te zien dat de introductieweken weer zijn begonnen. Naast dat het een stuk levendiger is in de stad, merken we helaas dat de fietsen overal worden geparkeerd,” laat wijkagent Michel van Kempen van de Nijmeegse politie weten. ,,Hierdoor kunnen ambulances niet goed het stadscentrum in komen.”

Om die reden gaan Bureau Toezicht en de AFAC vanaf aankomende donderdag actief de stad in om de fietsenoverlast tegen te gaan. ,,We gaan geen boetes uitdelen’’, laat een gemeentewoordvoer weten, ,,we willen alleen duidelijk maken dat je moet opletten waar je je fiets neerzet. Dat gaat op een vriendelijke manier. We hebben in de Molenstraat een laserwagen staan die met een grote afbeelding op straat laat zien waar de fietsen heen moeten.’’

De fietsenstalling onder Plein1944 is tot 5 uur in de ochtend geopend. ,,Dat lijkt ons ruim genoeg voor de introlopers’’, zegt de woordvoerder. De fietsenactie die deze week donderdag- en vrijdag en volgende week op dezelfde dagen wordt uitgevoerd is door gemeente Nijmegen ook afgestemd met de HAN en de Radboud Universiteit.

Liever niet mee naar bureau

,,Op de fout geparkeerde fietsen na verloopt de intro vanuit het oogpunt van de politie rustig,” vertelt Van Kempen. ,,We zien niet meer meldingen van overlast of overmatig alcoholgebruik dan op een gemiddelde stapavond. Als iemand teveel op heeft vragen we meestal aan familie of vrienden om zelf te regelen dat die persoon thuis komt. Zo proberen we als politie ook te voorkomen dat die personen bij ons op het bureau belanden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeerplekken bezet’
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeer­plek­ken bezet’

    NIJMEGEN - ‘Lul’, ‘aso’ en ‘ga weg’. Het lijkt een duidelijke boodschap aan de eigenaren van de oldtimers die maandagavond werden besmeurd in Nijmegen. De bolides staan vaak langdurig geparkeerd in de garage de Kazerne aan de Molenveldlaan, zegt Dirko Wijers, die in de buurt werkt. ,,Vrijwel het hele jaar zelfs. Je huurt hier met het idee dat je ook kan parkeren.” Niet dat Wijers enig begrip heeft voor de actie. ,,Het lijkt me een wanhoopsdaad.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.