Volledig scherm
© anp

Inval bij autobedrijf in Nijmegen: 'Er stonden alleen wat gietertjes'

NIJMEGEN - De 44-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Ambachtsweg in Nijmegen zegt dat de politie zich vergist moet hebben bij de inval op dinsdagochtend. Er was volgens hem geen growshop, zoals de politie vermoedde. De veronderstelde growshop diende volgens de 44-jarige al helemaal niet als dekmantel om geld wit te wassen.

Om 7.00 uur dinsdagochtend viel de politie met zo'n 25 man binnen bij twee bedrijfspanden aan de Ambachtsweg en vijf woningen verspreid over Nijmegen. De panden werden doorzocht op witwassen en drugshandel. Agenten namen onder meer computers, administraties, geld, wapens, mobiele telefoons en drugs in beslag.

Growshop

,,Het klinkt allemaal spannender dan het is’’, laat de 44-jarige weten. ,,De growshop is een klein winkeltje en zat in een huurruimte van mij achter mijn autobedrijf. Maar al drie maanden geleden heeft de huurder opgezegd en alle spullen meegenomen. Er stonden alleen nog wat gietertjes om planten mee te besproeien.’’

De overige invallen waren volgens de eigenaar bij panden van zijn familie, onder wie zijn vader en een broer, en een woning die hij verhuurde aan een 26-jarige vrouw. ,,De politie heeft bij allemaal kasgeld in beslag genomen. Witwasgeld? Geloof me, dat is pure flauwekul.’’

Hennepplantjes

Alleen de 26-jarige werd aangehouden. ,,Zij had blijkbaar hennepplantjes in huis, maar daar heb ik ook al niets mee te maken.’’ De politie heeft de aangetroffen hennep meteen vernietigd.

In een persbericht spreekt de politie van het witwassen van crimineel geld. 'Onderzoek heeft uitgewezen dat ook klanten buiten de landsgrenzen de growshow wisten te vinden.' Het onderzoek naar de illegale activiteiten is volgens de politie gestart in 2016.

Dinsdagmiddag was het garagebedrijf weer geopend. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.