Geert Willems
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert Willems

Inwoners boos om minder vaak ophalen afval in Berg en Dal: ‘Lekker, in de zomer met al dat ongedierte’

GROESBEEK - Meer stank, ongedierte en illegale afvaldump. Dat is het gevolg als de gemeente het restafval minder vaak laat ophalen, vrezen inwoners van Berg en Dal. Een aantal ziet dan ook niets in het plan van de gemeente. Alles kán volgens wethouder Nelson Verheul bij het oude blijven. Maar dan moeten inwoners meer gaan betalen.

4 reacties

 • Peter van de Pavert

  1 maand geleden
  'onze' wethouder woont in Nijmegen. Hij zet zijn afval, denk ik, nooit zelf op straat . Nijmegen neemt restafval en plastic in dezelfde wagen mee. Scheelt 1 dag rijden. In bergendal rijden we dus 1 dag teveel. Zou een echte besparing zijn, lijkt me?
 • Guido Gezelle

  1 maand geleden
  Om de 2 wkn minimaal 4 zakken? Dan scheid je erg slecht. Wij zijn met z'n 5-en en hebben soms 1 en soms geen zak. Gemeentekas spekken? Erg populistisch. Die kas is leeg. Dus moet er bezuinigd worden. Stank, ongedierte? Het is toch restafval, geen gft?! Er moet bezuinigd worden. Dat doet altijd ergens pijn. Op deze manier doet dit het minste pijn. Dit vinden ongetwijfeld meer inwoners, maar blijkbaar is er vaak alleen ruimte voor klaaggeluiden.
 • wilma reijnen

  1 maand geleden
  Goed scheiden kan gemakkelijk, 3 persoon huishouden nu 1x per maand een kleine restzak. Goed plan, er moet bezuinigd worden.
 • G Seegers

  1 maand geleden
  Geef de grijze container terug en je kunt naar 1x per X maanden ophalen.
 1. Een knal, nog een knal en nog één: NVWA onderzoekt mogelijke misstanden grote grazers na filmbeelden
  PREMIUM
  video
  16

  Een knal, nog een knal en nog één: NVWA onderzoekt mogelijke misstanden grote grazers na filmbeel­den

  Stichting Taurus, die grote grazers beheert in natuurgebieden, heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan ‘ernstige aantasting van het dierenwelzijn’. Dat onderzoekt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van beelden van een klokkenluider, die misstanden zegt te willen aankaarten. Volgens Taurus zijn het incidenten, volgens de klokkenluider is het een patroon.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'
  Play

  Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'

 2. Misstanden bij natuurbeheer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'
  Play

  Misstanden bij natuurbe­heer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'

Nijmegen e.o.