De dag- en nachtopvang van IsrisZorg aan de Van Schevichavenstraat in het centrum van Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De dag- en nachtopvang van IsrisZorg aan de Van Schevichavenstraat in het centrum van Nijmegen. © Paul Rapp

IrisZorg Nijmegen schorst medewerker verslaafdenopvang vanwege dragen mondmasker

NIJMEGEN - Een medewerker van de 24-uursopvang voor verslaafden aan de Van Schevichavenstraat in Nijmegen is op non-actief gesteld. Hij wilde in verband met de corona-pandemie alleen nog werken met een mondmasker voor.  Zijn leidinggevende heeft hem dat verboden. Toen de medewerker hevig protesteerde, is hij geschorst.

27 reacties

 • Kismo1989

  2 jaar geleden
  Ik vind het  schandalig  dat  iemand die in de verslavingszorg zorg werkt voor nog wel Daklozen  zich uit voor  zorg beschermt tegen ziekte carona dat verboden wordt en dan ook nog geschorst  wordt Terwel mensen daar een voorbeeld  aan moeten nemen dat er zulke  mensen  zijn Maar k sta achter u 
 • John

  2 jaar geleden
  Schande. Zo ga je niet om met je personeel.
 • Antonio

  2 jaar geleden
  Omdat er een ernstig tekort aan mondkapjes zou ontstaan als iedereen ze gaat dragen, zeggen we hier dat het geen effect heeft. In onze arrogantie denken we dat we soms dat we beter ontwikkeld zijn dan de de bevolking van Azië. Veel Europese landen hebben straks individueel meer doden dan China met een miljard inwoners. Dat zorgverleners voorrang krijgen bij het dragen van mondkapjes boven burgers daar ben ik het mee eens. Dat zorgverleners ze nodig hebben is eigenlijk al voldoende bewijs dat mondkapjes wel degelijk effect hebben.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Ze zouden die leidinggevende moeten schorsen en die regiomanager erbij.
 • Robert de Groot

  2 jaar geleden
  Maskers werken juist wel tegen infecties. Dat zie je in het succes van Zuid-Korea, Singapore, Hong Kong, Hubei en Japan, waar iedereen maskers draagt in het openbaar. In het Westen breekt de pleuris uit omdat we allemaal te ijdel zijn om een masker te dragen en 'we horen toch niet in de risicogroep'. Bovendien verlagen maskers de viral load waarmee je besmet wordt (er komen minder viruscellen in je lichaam tegelijk binnen), waardoor je ziekte milder zal zijn. Deze leidinggevende is overigens niet alleen wetenschappelijk maar ook sociaal het contact met de normale wereld compleet kwijt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.