De Graafseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Graafseweg. © Paul Rapp

Is de Graafseweg door de versmalling nu veiliger? Ik weet het niet

de kwestie van dirkGrote kwesties, kleine kwesties? Verslaggever Dirk Lotgerink laat er, gewapend met een flinke portie verwondering, zijn eigen licht op schijnen. Ook een kwestie voor Dirk? Mail dirklotgerink@gmail.com.

10 reacties

 • J le Blanc

  4 maanden geleden
  @M Hoekstra Ik zou graag zien dat u uw bewering "De grote drukte op de omliggende straten is hetzelfde gebleven" onderbouwt met cijfers, ipv uw gevoel te delen (waarbij de wens de vader van de gedachte lijkt te zijn). Mijn gevoel, als bewoner van Hees, is nl. dat het sluipverkeer wel degelijk is toegenomen. Metingen van de gemeente tonen aan dat er onevenredig veel niet-bestemmingsverkeer door de aanpalende WOONwijken rijdt. Wijken die daarvoor, i.t.t. de Graafseweg, niet zijn ingericht.
 • Jeroen Franssen

  4 maanden geleden
  Gefeliciteerd bewoners van de graafseweg, bijvoorbeeld M Hoekstra hieronder. Gefeliciteerd dat jullie geen last meer hebben van de nadelen van jullie eigen keuzes: Jullie wilden een goedkoop huis dus kochten aan een drukke straat. Nu snel de tent verkopen, voordat corona voorbij is en het verkeer weer toeneemt en dus zal vaststaan. Bedankt namens de bewoners van andere wijken, die zitten nu met het sluipverkeer. Bedankt GroenLinks, waar woorden als "eigen verantwoordelijkheid" maar vies zijn.
 • Jeanne Berendrecht

  4 maanden geleden
  Graafseweg ter hoogte van de Verbindingsweg,. Paddepoelseweg, Tussenweg, en Ds. Creutzbergweg,is alleen maar gevaarlijker geworden voor fietser en voetgangen doordat het stoplicht is verplaatst Daar waar een oversteek is naar een andere wijk is het stoplicht verdwenen en kun je geen maken van een toets die het verkeerslicht in werking stelde en dus veilig over kon steken is er nu een heel stuk verder en betekent ver omlopen om te komen waar je moet zijn. Dat doen we niet. logisch!
 • Petra Gemert

  4 maanden geleden
  Aangezien nog veel mensen (gedeeltelijk) thuis werken is het naar mijn mening nog niet goed meetbaar of er een verschil in drukte en/of stagnatie is. Misschien wel de helft of meer van het kantoor personeel werkt momenteel geheel of gedeeltelijk thuis. Pas als iedereen weer naar kantoor gaat kun je de drukte vergelijken met ongeveer 2 jaar geleden...
 • M van Raaij

  4 maanden geleden
  @Rob Essers, je kunt met lange codes aankomen zetten maar de versmalling van de Graafseweg tussen de Van Oldenbarneveldtstraat en Groenestraat is wel degelijk een feit. Grotendeels is er stad uitwaarts een rijstrook verdwenen en op een kleiner deel stad inwaarts. We hebben het hier over de ruimte die het verkeer nog heeft. Kadastraal zal er niet veel zijn gewijzigd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.