Matthijs de Gruijter op een van de Struin-fietsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Matthijs de Gruijter op een van de Struin-fietsen. © Paul Rapp

Is de Struinfiets in Nijmegen straks taboe door de nieuwe regels?

NIJMEGEN - Zijn de Struin-fietsen straks nog te zien in de stad? De opvallende groeps- en bakfietsen met kinderen zijn bij het straatbeeld van Nijmegen gaan horen, maar er komen nieuwe regels aan en daarover maakt directeur Matthijs de Gruijter zich grote zorgen.

39 reacties

 • Ook

  7 maanden geleden
  Daar hoeven we ook geen ruimte voor te maken!Laat Struin eens ophouden met het proberen om van hun probleem iemand anders' probleem te maken.
 • Ook

  7 maanden geleden
  Nee maar die zijn straks wel slachtoffer van ongevallen met deze gedrochten!
 • NijmegeNaar

  7 maanden geleden
  daar hebben we geen ruimte voor
 • cactus

  7 maanden geleden
  Ik zou er nog een aanhanger aankoppelen. Lekker makkelijk in het verkeer. Het wordt tijd dat al die ondingen van de weg gehaald worden.
 • Stranger

  7 maanden geleden
  Dat dit niet veilig is hoeft geen verdere uitleg. Gewoon een elektrische personen bus aanschaffen en kinderen veilig vervoeren daar moet je niet mee experimenteren!
 1. Het gras in het Goffertstadion zo strak als een golfbaan
  PREMIUM
  de lunchpauze
  1

  Het gras in het Goffertsta­di­on zo strak als een golfbaan

  Op een regenachtige dag loop ik over het gras van het Goffertstadion en zie van dichtbij alle nopafdrukken van afgelopen weekend. Vier heren zijn bezig met het herstellen van het gras: pollen worden teruggelegd, de aarde wordt soms wat opgetild met de riek, elke vierkante meter wordt zo minutieus bekeken. Erwin, Wim, Danny en Daan behoren tot de groep van twaalf onderhoudsmannen bij NEC. Zij verzorgen de trainingsvelden, ze maken de toiletten schoon, rapen alle achtergebleven troep van de tribunes en zorgen dus ook voor de beste grasmat van de Keukenkampioendivisie. De kennis hiervoor krijgen zij onder andere van hun oud-collega’s, de nieuwste inzichten worden geleverd door het bedrijf VGR, specialist in ook de grasmatten van golfbanen. Tijdens de wedstrijden zijn de mannen voor beide speelhelften steeds een kwartier op het veld bezig om de boel zo strak mogelijk te krijgen. Om 12.00 uur zitten de heren in de kantine, naast het kantoortje van stadionmanager Theo van Benthum: boterhammetjes, soep uit een pakje, televisie in de rug, pak melk op tafel. Het werk is goed als de zon schijnt. En als NEC wint, uiteraard. Ze weten het zeker: NEC wordt kampioen. De mannen kijken nu al uit naar de prachtigste sportieve krachtmeting die dan weer op de agenda zal staan: thuis tegen Vitesse!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Traumahelikopter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt
  Play

  Traumaheli­kop­ter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt

 2. TERUGKIJKEN | Dit was het landbouwdebat
  Play

  TERUGKIJ­KEN | Dit was het landbouwde­bat

Nijmegen e.o.