Still uit de video van de wolf die twee weken geleden toesloeg in de Ooijpolder.
Volledig scherm
PREMIUM
Still uit de video van de wolf die twee weken geleden toesloeg in de Ooijpolder. © Wilbert Verriet

Is de wolf die schapen doodbeet in Ooij nu de slachter van de Betuwe en Brabant?

OOIJ - Ruim twee weken geleden beet een wolf vier schapen dood bij Ooij. Schapenhouders namen noodmaatregelen, maar sindsdien liet het roofdier niet meer van zich horen. Waar is de eerste wolf van de polder gebleven?

21 reacties

 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @Marcel Rijkers, als je hier nijlpaarden en elanden zou loslaten in Nederland lijken die heel knuffelbaar over te komen maar deze hoefdieren zijn veel gevaarlijker dan welke wolf ook en jaarlijks doden ze honderden mensen! Tegen de overbevolking onder mensen hier werd trouwens al jarenlang gewaarschuwd waardoor wij ook veel agressiever tegen elkaar worden en elkaar met corona besmetten en hoe dat steeds afloopt kunnen we op het journaal en in de krant volgen.
 • Marcel Rijkers

  2 maanden geleden
  Alle wolven moeten afgeschoten worden, Nederland is niet geschikt voor wolven, ze zijn niet voor niets vroeger met grote klopjachten allemaal opgeruimd…! Maar misschien kunnen we veel beter olifanten in de steden los laten, de parken zijn daar goed geschikt voor deze dieren, en speelgoed is daar ruim voorhanden in de vorm van fietsen en auto’s…
 • joan willems

  2 maanden geleden
  Er is in Nederland onvoldoende natuurlijk voer voor de wolf, dus die zal gaan shoppen bij een boer. Hoe meer deze boeren hun terrein wolfproof maken, hoe minder de wolf kan eten en dus zijn terrein gaat verleggen naar het stedelijke gebied. Honger maakt dan dat kleine honden, katten, konijnen. etc niet meer veilig zijn. Nederland is te klein en dichtbevolkt voor de wolf.
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @R Barlaeus, recent geleden had een wolf, die op de vlucht was voor agressieve paarden, in Drenthe een heel stel schoolkinderen gepasseerd en hij heeft toen geen enkel kind daarvan aangevallen, laat staan meisjes die een rode muts ophadden! Als ze nou in Afrika nijlpaarden waren tegengekomen was dat heel anders afgelopen want deze waterdieren zijn voor mensen veel gevaarlijker dan een stel wolven!
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  M. Veld en E. Lauret dat zijn volgens hunzelf de echte deskundigen op dit gebied... ze weten precies hoe de vork in de steel zit , en geloven volgens mij dan ook echt nog dat Sinterklaas uit Spanje komt , en bezoeken om in sprookjes te blijven geloven dan ook vrij regelmatig de Efteling...? . goed bezig...! en dat met een IQ van 0 , 0....

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.