De Groesbeekse familie Janssen, vlakbij de plek waar hun overleden vader is uitgestrooid. Of het écht zijn as was? Daaraan twijfelen de broers en zussen nog steeds. (Vlnr. Dick, Marieke, Ben, Carin)
Volledig scherm
PREMIUM
De Groesbeekse familie Janssen, vlakbij de plek waar hun overleden vader is uitgestrooid. Of het écht zijn as was? Daaraan twijfelen de broers en zussen nog steeds. (Vlnr. Dick, Marieke, Ben, Carin) © Flip Franssen

‘Is dit wel de as van vader en moeder?’ Twijfels van Groesbeekse familie zullen ‘nooit verdwijnen’

NIJMEGEN - Hebben ze wel de as van hun ouders? De Groesbeekse familie Janssen is het geloof in een Nijmeegs crematorium kwijt. De urn van vader was weken zoek. Hun gecremeerde moeder kon ‘opgehaald’ worden, terwijl zij al maanden bij haar dochter thuis stond. ,,We twijfelen aan iets waaraan je niet wilt twijfelen.”

5 reacties

 • Sandra Vliet

  1 jaar geleden
  Ik kan mij voorstellen dat dit inderdaad wel erg vervelend is. Hopelijk vinden jullie alsnog een wijze om door te kunnen gaan, ondanks dit nare incident.
 • J Peters

  1 jaar geleden
  Het gaat wel vaker mis bij crematorium en begraafplaatsen. Mijn vrouw had de graf rechten van een graf. Zij was de enige recht hebbende daar van. We hebben het graf 24 jaar verzorgd. Ze had al jaren geen contact meer met haar moeder. We wisten niet wat we zagen toen we bij het graf kwamen. Blijkt haar moeder in het graf bij gezet te zijn. Blijkt het een fout van de ondernemer te zijn. Ze hadden één letter verwisseld van de voornaam. Ze hebben dat ook toe gegeven. Maar veranderen kon niet meer.
 • S Goutziers

  1 jaar geleden
  Wij hadden 18 jaar geleden niet eens de kans gekregen om de as van oma op te halen. Die hadden ze al uitgestrooid bij het crematorium in Beuningen. Terwijl voor ons nog niet duidelijk was wat we met de as wilden, hadden we geen keuze meer. 😔
 • Marjolijn Dehue

  1 jaar geleden
  Als je de as meekrijgt is dat 99,9999 % de juiste. Er blijft altijd een crematiesteentje met een uniek nummer bij de as. Deze krijg je mee bij afgifte. Het misplaatsen van as en het administreren van de afgifte is daarmee helaas niet te voorkomen en daar zou zeker meer aandacht en controle aan besteedt moeten worden.
 • Lucie Berkhout

  1 jaar geleden
  Wat een in-triest gebeuren. Mijn medeleven voor de familie en sterkte! Extra “zuur” dat in de Gelderlander (Editie Arnhem & de Veluwezoom) maar het halve verhaal staat!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.