Archieffoto van Guusje ter Horst, destijds burgemeester van Nijmegen. Zij noemde de verkiezingen altijd ‘het feest van de democratie’, weet Rob Jaspers.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Guusje ter Horst, destijds burgemeester van Nijmegen. Zij noemde de verkiezingen altijd ‘het feest van de democratie’, weet Rob Jaspers. © ANP

Is het niet verstandig de verkiezingen enkele maanden op te schuiven?

COLUMN 'T PLEINOud-burgemeester Guusje ter Horst noemde verkiezingen altijd ‘het feest van de democratie’. Ze haalde zelfs met een bus wijkbewoners op om samen in het Nijmeegse stadhuis de uitslagen te volgen. Ik heb er mooie herinneringen aan. 

4 reacties

 • Henk Nijhuis

  1 maand geleden
  @Nietus, ik ben absoluut tegen de Rutte-doctrine, maar om ons land een bananenmonarchie te noemen gaat me echt te ver. Wij hebben een stabiele maatschappij met relatief weinig corruptie. Dat veel mensen de verkeerde partij kiezen, tja dat is ook democratie.
 • Timo Vroeg in de Weide

  1 maand geleden
  Uitstel zou mooi uitkomen voor Rutte, de afschuw over de toeslagenaffaire is geluwd en corona zal veel rustiger zijn. We mogen weer meer, hebben weer een blij gevoel en gaan van daar uit denken dat Rutte "het nog niet zo slecht gedaan heeft". Gebrek aan visie bij de ppositie doet de rest. @Nietus, Omtzigt heeft zich vastgebeten in de toeslagenaffaire en was zeer fel en duidelijk, een sociaal bewogen politicus met hart voor de mensen. Waarom denk je dat het CDA hem gepasseerd heeft?
 • Evil Admin

  1 maand geleden
  Uitstellen? Democratie is niet voor hen die makkelijk bang gemaakt kunnen worden. Wie niet durft te stemmen blijft lekker thuis, dan beinvloedt hun angst de verkiezingen mooi niet. En hoe komen we anders van die corrupte, ons minachtende, het grote geld en speciale belangen dienende roversbende af? Waarschijnlijk zal het gros hier toch weer op stemmen. Altijd wel klagen maar puntje bij paaltje toch weer op dezelfde regenten blijven stemmen. Maar ja, een mens mag dromen toch?
 • Nietus

  1 maand geleden
  Uitstellen... dat zouden ze graag willen... Wie goed naar het betoog van Pieter Omzigt geluisterd heeft kan maar 1 conclusie trekken: einde aan de Rutte doctrine en starten met het herstel van de rechtstaat. Rutte heeft een bananenmonarchie van ons land gemaakt. Stemmen dus en desnoods buiten. Het kan ook over meerdere dagen.
 1. Communist Olaf Kemerink, enfant terrible van de SP: ‘Ik vind mezelf wel radicaal, maar niet gevaarlijk’
  PREMIUM
  19

  Communist Olaf Kemerink, enfant terrible van de SP: ‘Ik vind mezelf wel radicaal, maar niet gevaarlijk’

  NIJMEGEN - De Nijmeegse rechtenstudent en communist Olaf Kemerink (22) is het enfant terrible van de SP. Door de jongeren wordt hij op handen gedragen, maar het bestuur royeerde hem om zijn radicale ideeën. Na een paar weken aan de zijlijn zit hij sinds zondag weer stevig in het zadel als voorzitter van Rood, de jongerenafdeling van de SP. De jongeren wijzigden de statuten om Kemerink en vijf andere geroyeerde leden weer in de armen te kunnen sluiten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Nijmegen e.o.