Een cleanroom bij Imec in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een cleanroom bij Imec in Leuven.

Is Imec ons 65 miljoen waard?

NIJMEGEN/ WAGENINGEN - 60 tot 65 miljoen euro uitgeven om een instituut op Gelders grondgebied te krijgen, is dat redelijk? De provincie Gelderland staat voor die vraag nu onderzoeksinstituut Imec zich tegen betaling in de buurt van de universiteiten in Wageningen en Nijmegen wil vestigen.

25 reacties

 • Twan

  4 jaar geleden
  Vandaag in de krant: "Dat concludeert de AWTI, de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie.Langduriger onderzoek naar vernieuwingen toont dat innovaties in Nederland „regelmatig klein of ongebruikt blijven omdat ze zich slecht verspreiden. Soms ook nadat er veel tijd en geld, ook publiek geld, in is gestoken”, aldus het AWTI in een advies aan staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken" - aldus de Telegraaf.
 • CCC

  4 jaar geleden
  Het gaat om slechts 100 banen. Van hoger opgeleide mensen die over het algemeen ook geen moeite hebben om werk te vinden.Werkgelegenheid is dus een slecht argument
 • Herman

  4 jaar geleden
  Het gaat volgens mij niet om geld voor imec maar geld voor een researchprogramma met imec, wur en radboud. Imec is een top instituut waarmee Gelderland zeer noodzakelijke kennis en een hightech ecosysteem aan ondermeer Wageningen verbindt, mooie kans. Waarom we telkens hoogleraren vragen is mij een raadsel. Dat zijn mensen die alleen vanuit een datawolk, lees geschiedenis, iets af kunnen leiden. Het is alsof je tijdens het auto rijden in plaats van door de voorruit je binnenspiegel gebruikt om te zien waar je heen gaat. 
 • CCC

  4 jaar geleden
  Ieder bedrijf is commercieel, want zonder inkomsten zou het failliet gaan.Zo niet, dan is het geen bedrijf, maar een overheidsinstelling.
 • Frits

  4 jaar geleden
  U gaat er vanuit dat alle onderzoeksinstituten winstgevend moeten zijn. Op die manier komen we nooit tot broodnodige ontwikkelingen. De industrie kijkt alleen naar wat commercieel rendabel is. Fundamenteel onderzoek is dat vrijwel nooit.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen