Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Reduit005 Bd

IVN roept mensen op om geen 'giftige planten' meer te kopen bij tuincentra

NIJMEGEN / BOXMEER / BENEDEN-LEEUWEN - Planten die bij tuincentra te koop zijn, kunnen met schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn behandeld. Dat is slecht nieuws voor de insecten. Daarom komt het IVN Rijk van Nijmegen met een publiekscampagne.

9 reacties

 • Hb Janssen

  2 jaar geleden
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/natuur-en-biodiversiteit/bescherming-bijen-en-andere-bestuivers
 • Hb Janssen

  2 jaar geleden
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/natuur-en-biodiversiteit/bescherming-bijen-en-andere-bestuivers / Even deze link voor iedereen die een mening heeft zonder er informatie over te hebben verzameld. Bijenbestand is niet alleen in Nederland in gevaar, maar wereldwijd ernstig in gevaar. Wat is er toch aan de hand dat alles omstreden word? Iedereen vindt blijkbaar alles Fake nieuws of heeft er een zelfverzonnen rede tegen. Tuinbedrijven verbieden giftige planten te verkopen is een beter plan.
 • Cor de Koning

  2 jaar geleden
  Ben het met je een Marijke. Inderdaad weer zo'n niets zeggend clubje wat aandacht wil hebben. Maar dat is mijn mening. Ik heb deze zomer bijna niet buiten kunnen zitten , zoveel wespen, bijen en ander ongedierte dat er lag te vervelen. Het gif op de plantjes is tegenwoordig binnen 2 weken geheel verdwenen en kan geen kwaad.
 • josz Grootveld

  2 jaar geleden
  Ik dump mijn verlepte planten bij klein chemisch afval in de milieustraat.
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Zou het niet beter zijn het gif bij de bron aan te pakken? Stop eens met het beschermen van gifproducenten en hun dikke vriendjes op de Wageningse landbouwuniversiteit (en hun vriendjes in Brussel). De enige wetenschap die nog bestaat is die van het grote geld.