Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Reduit005 Bd

IVN roept mensen op om geen 'giftige planten' meer te kopen bij tuincentra

NIJMEGEN / BOXMEER / BENEDEN-LEEUWEN - Planten die bij tuincentra te koop zijn, kunnen met schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn behandeld. Dat is slecht nieuws voor de insecten. Daarom komt het IVN Rijk van Nijmegen met een publiekscampagne.

10 reacties

 • H v.d Beek Janssen

  12 maanden geleden
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/natuur-en-biodiversiteit/bescherming-bijen-en-andere-bestuivers
 • H v.d Beek Janssen

  12 maanden geleden
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/natuur-en-biodiversiteit/bescherming-bijen-en-andere-bestuivers / Even deze link voor iedereen die een mening heeft zonder er informatie over te hebben verzameld. Bijenbestand is niet alleen in Nederland in gevaar, maar wereldwijd ernstig in gevaar. Wat is er toch aan de hand dat alles omstreden word? Iedereen vindt blijkbaar alles Fake nieuws of heeft er een zelfverzonnen rede tegen. Tuinbedrijven verbieden giftige planten te verkopen is een beter plan.
 • Cor de Koning

  12 maanden geleden
  Ben het met je een Marijke. Inderdaad weer zo'n niets zeggend clubje wat aandacht wil hebben. Maar dat is mijn mening. Ik heb deze zomer bijna niet buiten kunnen zitten , zoveel wespen, bijen en ander ongedierte dat er lag te vervelen. Het gif op de plantjes is tegenwoordig binnen 2 weken geheel verdwenen en kan geen kwaad.
 • Ans De poes

  12 maanden geleden
  Weer een clubje die met subsidie wat gevonden heeft om te zeuren .Als je overal op moet letten waar gif of andere schadelijke stoffen in zitten heb geen leven meer.
 • josz Grootveld

  12 maanden geleden
  Ik dump mijn verlepte planten bij klein chemisch afval in de milieustraat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.