Alleen als je een 'Ja-ja'-sticker op de brievenbus hebt, krijg je in Nijmegen in de toekomst nog folders in de bus.
Volledig scherm
PREMIUM
Alleen als je een 'Ja-ja'-sticker op de brievenbus hebt, krijg je in Nijmegen in de toekomst nog folders in de bus. © Gemeente Lelystad

Ja! Na jaren van nee-nog-niet krijgt Nijmegen nu tóch JA/JA-sticker: zonder label geen folders meer in bus

NIJMEGEN - Nooit meer stapels folders linea recta uit de brievenbus in de papierbak gooien: voor de meeste Nijmegenaren is het binnenkort afgelopen met ongevraagde reclame bij de post. Alleen wie een JA/JA-sticker plakt, krijgt dat drukwerk nog binnen.

7 reacties

 • Hettie

  1 jaar geleden
  Wat is er mis met de huidige nee/nee en nee/ja stickers? Ik snap deze actie niet. Kan iemand mij uitleggen wat de meerwaarde van de ja/ja sticker is?
 • ben Wildkamp

  1 jaar geleden
  Zelfs om een beetje papier maken Nederlanders zich nog druk als zij maar klagen kunnen dat zijn mensen die niets anders doen hebben en vaak werkeloos zijn. Ja deze mensen willen dan toch elders hun frustratie uiten.
 • Rob Essers

  1 jaar geleden
  Komt er ook een verbod voor eenieder die daartoe niet bevoegd is, om JA/JA-stickers op een brievenbus te plakken? En wordt overtreding gestraft met een geldboete van de eerste categorie? Of gaat het met de handhaving net zo als bij het illegale straatnaambord met de naam Greta Thunbergstraat? Zonder handhaving kan iedereen z'n gang gaan. Ik betwijfel of de aanvaarde JA/JA-motie uitvoerbaar is. De berichtgeving loopt vooruit op een raadsbesluit dat nog genomen moet worden.
 • johan Barn

  1 jaar geleden
  meer controle zou sowieso fijn zijn, in de stad duwen ze vaak alsnog ongeadresseerde post door de bus. vooral zakelijke kaarten van bijvoorbeeld glazenwassers, die om het "geen ongeadresseerde post" heen denken te komen door er ter plekken een huisnummer op te zetten. of bedrijven die hele postcodes tegelijk adresseren met reclame drukwerk dat bij mij regelrecht de papierbak in gaat.
 • Ron van Dijk

  1 jaar geleden
  Uitstekend initiatief. Zelf laat ik mijn NEE-NEE sticker hangen, maar het is goed om te weten dat ook andere brievenbussen verschoond blijven van al dat drukwerk dat maar weinigen interesseerd.
 1. Ex-dakloze Ashley is niet meer boos en heeft weer zin in het leven: ik wil graag een gezinnetje met een koophuis in Duitsland
  PREMIUM
  De Nijmeegste
  3

  Ex-dakloze Ashley is niet meer boos en heeft weer zin in het leven: ik wil graag een gezinnetje met een koophuis in Duitsland

  NIJMEGEN - ‘De Gelderlander’ gaat verder op zoek naar de ziel van de Nijmegenaar. Bekende en onbekende Nijmegenaren, die hier geboren en getogen zijn, vertellen levensverhalen in de serie De Nijmeegste. Vandaag Ashley (1995), die als professioneel ervaringsdeskundige vertelt over haar leven in instellingen van jeugdzorg en als dakloze jongere.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen