Jacob (midden) beoefent zijn hobby breakdancen met vriend Hente van As. Rechts zijn moeder Tina.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacob (midden) beoefent zijn hobby breakdancen met vriend Hente van As. Rechts zijn moeder Tina. © Foto: Bert Beelen

Jacob en Tina moeten na zes jaar ‘terug’ naar land waar ze nooit geweest zijn en taal niet van kennen

NIJMEGEN - Alsof hij een populaire popster is. Zozeer wordt de 13-jarige Syrisch-Nijmeegse vluchteling Jacob ineens overladen met steunbetuigingen. Binnen een dag ondertekenden maar liefst 53.000 medelanders - sorry: medestanders - een petitie die oproept hem en zijn moeder niet uit te zetten uit Nederland. 

13 reacties

 • Jeroen van Gisbergen

  3 maanden geleden
  Wat een harteloze reacties hier! Voor deze dappere moeder was een Armeens paspoort nemen de enige min of meer veiligeweg de oorlog en het land met haar kind te ontvluchten! En zij vluchte naar haar moeder en zijn oma (die hem mede opvoede)! Het zou een bloody shame zijn ze naar Armenië te sturen en te scheiden van zijn familie en vrienden hier!!! Daarnaast is Armenië nu ook niet veilig!
 • Sonja Vos

  3 maanden geleden
  Ik heb getekend! Een jongen met een geweldige toekomst, waar Nederland alleen maar voordeel van heeft. Waarom zouden hij en zijn moeder weg moeten? Begin eerst maar eens met alle criminelen, die alleen maar geld kosten. Als er een heleboel loopholes zijn waardoor je hen het land niet uit kunt zetten, moet er toch ook een loophole te vinden zijn waardoor Tina en Jacob ook in Nederland mogen blijven..
 • Hans de Jong

  4 maanden geleden
  Het is een lastige kwestie. Ze zijn hier inmiddels al zo lang en beter ingeburgerd dan veel rotte appels. Aan de andere kant liegen ze over hun verblijfsafkomst en rekken ze zo’n proces jaren (ook de schuld van het waardeloze asielbeleid) Moet je dan liegen gaan belonen met een verblijfsvergunning? Moet dat het voorbeeld zijn voor iedereen die hier komen gaat?
 • yvonne rooijen

  4 maanden geleden
  Dit systeem is alleen houdbaar als we ons houden aan de beslissingen van het IND Nu wordt er weer over de rug van een minderjarige in de media een beroep gedaan op de zieligheid van zo'n kind. Het zou niet mogelijk moeten zijn dat door dergelijke lieden, minderjarigen in de media worden gebruikt om hun zin te krijgen nadat ze keer op keer in beroep zijn gegaan en telkens nul op rekest hebben gekregen.
 • Marion B³chner

  4 maanden geleden
  Ze hebben zeker het volste recht om te blijven. Petitie ook snel getekend en gelukkig nu ook tweede Kamerleden hierover bezig. Alle steun toegewenst Jacob en je moeder
 1. Tweede-Kamerleden roepen staatssecretaris op met hand over hart te strijken voor Jacob en Tina
  PREMIUM
  update

  Twee­de-Kamerleden roepen staatsse­cre­ta­ris op met hand over hart te strijken voor Jacob en Tina

  NIJMEGEN - Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) moet om humanitaire redenen de Syrisch-Nijmeegse vluchtelingen Jacob (13) en Tina alsnog verblijfsrecht verlenen in Nederland en niet uitwijzen naar Armenië. Belangrijkste argument: Ze komen niet uit Armenië, maar uit Syrië. Daarnaast woont Jacob al meer dan 5 jaar in Nederland, terugsturen is dan niet meer verantwoord.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.