De havik zit versuft in het gat in het raam, nadat hij tegen het raam gevlogen was.
Volledig scherm
De havik zit versuft in het gat in het raam, nadat hij tegen het raam gevlogen was. © Eigen foto

Jagende havik mist de duif en ramt het slaapkamerraam van Nijmeegs huis

NIJMEGEN - Een vreemde gewaarwording voor de bewoners van een huis aan de Dommer van Poldersveldtweg in Nijmegen: een klap, glasgerinkel en vervolgens de aanblik van een havik die enkele minuten versuft in het gat in het raam blijft zitten. Waarna de vogel weer wegvliegt, de bewoners in verbazing achterlatend.

Het gebeurde afgelopen weekend, meldt bewoner Joop van Summeren. ,,Een huisgenoot lag te slapen met de gordijnen dicht. Rond half acht werd hij opgeschrikt en zag de vogel hangen. Hij heeft er net een foto van kunnen maken, waarna de havik achterwaarts uit het gat kroop en wegvloog.”

Achtervolging

Van Summeren vermoedt dat de havik een duif achterna zat. ,,Ik denk dat de duif op het laatste moment een bocht maakte en wist te ontsnappen, terwijl de jagende havik tegen het raam vloog. Zover ik kon zien, hebben beide dieren het er goed vanaf gebracht."

Het slaapkamerraam is er minder goed aan toe: daar zit een groot gat in, dat inmiddels provisorisch is gedicht, in afwachting van reparatie. Enkele dagen na het voorval is Van Summeren nog steeds verbouwereerd. ,,In de 20 jaar dat ik hier woon, heb ik zoiets nog nooit meegemaakt.” 

Een groot gat in het raam, nadat een jagende havik er tegenaan vloog.
Volledig scherm
Een groot gat in het raam, nadat een jagende havik er tegenaan vloog. © Eigen foto

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.