Artists impression van de nieuwbouw van de buurt Jerusalem in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Artists impression van de nieuwbouw van de buurt Jerusalem in Nijmegen. © Talis / Dura Vermeer

Jerusalem: buurtbewoners krijgen in twaalf weken tijd een nieuw huis

NIJMEGEN - Nieuwbouw die vrijwel sneller gaat dan een grondige renovatie. Dat staat de Jerusalembuurt in Nijmegen te wachten. Slechts twaalf weken moeten de bewoners in een wisselwoning verblijven, daarna keren ze naar precies dezelfde plek terug als waar ze nu wonen. In een gloednieuwe, duurzame huurwoning, niet van beton maar opgetrokken uit houtskeletbouw, die qua uiterlijk veel weg heeft van de huidige bebouwing.

Zo luidt het plan dat woningcorporatie Talis maandag bij de 220 huishoudens in Jerusalem (in de wijk Heseveld) heeft bezorgd. Uiterlijk 10 februari 2020 moeten de huurders laten weten of ze ermee instemmen; als minimaal 70 procent akkoord gaat, wordt het plan uitgevoerd. Begin 2021 kan de supersnelle sloop en nieuwbouw dan van start gaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC,  Boekhoorn doneert ook
    PREMIUM
    video

    Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC, Boekhoorn doneert ook

    NIJMEGEN De belangrijkste investeerders van NEC, Marcel Boekhoorn, Jack Bongers en Harold en Jos Bons - ook wel de vier ‘B's’ genoemd - omarmen de actie van de 7-jarige Nijmegenaar Yannieck Bleumink. Ze doneren samen 1000 euro. Het zoontje van oer-NEC’er René Bleumink (beter bekend als ‘Bleum’) fietste op eerste pinksterdag honderd rondjes van 580 meter door de Nijmeegse wijk Hatert om geld in te zamelen voor NEC.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.