Volledig scherm
De jochies vonden het wel stoer om op avontuur te gaan. © Politie

Jochies van 8 en 9 uit Vlissingen 'op avontuur' naar Nijmegen

NIJMEGEN - Een wijkagent uit Nijmegen-Noord liet het op Facebook klinken als een grappig verhaal: twee avontuurlijke jongens van 8 en 9 jaar waren donderdag in Vlissingen op de trein gestapt en helemaal in het mooie Nijmegen terechtgekomen. Maar het bleek minder lollig dan gedacht.

Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland voelde zich vrijdag genoodzaakt om duiding te geven aan het bericht, omdat het 'toch wat gevoeliger ligt'. Hij vertelt dat de jongens in een instelling in Vlissingen verblijven en daar 's ochtends al waren weggelopen. Ze wilden zonder vervoersbewijs naar hun vader in het oosten van het land reizen.

Na een reis van ten minste 2,5 uur én een overstap, kwam een conducteur het tweetal tegen. Hij vond het gek dat ze zonder begeleiding op pad waren en schakelde de politie in. De dienstdoende agenten in Nijmegen ontdekten dat de jongens al de hele dag als vermist geregistreerd stonden bij hun politie Zeeland en zorgden ervoor dat de ze dezelfde avond nog veilig in hun eigen bed belandden.

Het verhaal dat de wijk van Nijmegen-Noord op Facebook deelde:

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.