De politie is bezig met onderzoek op Begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen nadat graven vernield en geplunderd werden.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie is bezig met onderzoek op Begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen nadat graven vernield en geplunderd werden. © Waldie Rutten/Persbureau Heitink

John zag verdachte mannen bij kerkhof Jonkerbos, maar waarom kwam politie niet? ‘Per melding afweging maken’

Met videoNIJMEGEN - Waarom kwam de politie niet af op de 112-melding van Nijmegenaar John Wullems, die in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen zich verdacht zag gedragen bij begraafplaats Jonkerbos? Dat vragen veel gedupeerden van de grafroof zich af, nu er diezelfde nacht vele graven zijn geplunderd en bestolen van koper.

15 reacties

 • berrie den vossen

  2 maanden geleden
  plaats 'n boobytrap-graf met mooie, koperen en bronzen ornamenten waarin inkt zit. zodra zo'n loser probeert het te stelen... boem!
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  De politie heeft een capaciteits tekort. Er gaan veel te veel uren graag in goede banen leiden van al die festivals en voetbalwedstrijden in Nijmegen.
 • John Jansen

  2 maanden geleden
  Mijn ervaring: de politie legt meldingen die niet interessant genoeg zijn structureel naast zich neer. Maar zodra je dan, wat niet goed maar wel begrijpelijk is, voor eigen rechter wilt gaan spelen staan ze in eens met diverse wagens voor je deur. Dat is dan schijnbaar wel interessant genoeg.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Politie kan niets, mag niets en doet dus niets. Doen ze wel iets dan zijn er softe, naïeve rechters die ze weer laten gaan. De samenleving mag het dan weer oplossen en de rechters gaan weer terug naar hun vrijstaande huis in hun rustige elite woonwijk.
 • christiaan verdiesen

  2 maanden geleden
  Ik denk dat ze het te druk hadden met de fout parkeerders aan te pakken, of fietsers zonder licht te bekeuren . of wellicht waren ze onderweg naar een melding dat iemand zijn hond los liet lopen , ja keuzes moeten we allemaal maken

In samenwerking met indebuurt Nijmegen