De zoekactie naar Jolanda Meijer in het Maas-Waalkanaal.
Volledig scherm
De zoekactie naar Jolanda Meijer in het Maas-Waalkanaal. © Signi Zoekhonden

Jolanda Meijer is al tien jaar vermist, zoekactie naar auto's in Maas-Waalkanaal levert niets op

NIJMEGEN - Duikers en speurhonden hebben afgelopen week in het Maas-Waalkanaal gezocht naar het stoffelijk overschot van de al tien jaar vermiste Jolanda Meijer. Tevergeefs: ze werd niet gevonden. Wel troffen duikers zes autowrakken aan, maar haar Seat Cordoba zat er niet bij.

De vermiste Jolanda Meijer
Volledig scherm
De vermiste Jolanda Meijer © Signi Zoekhonden

Dat vertelt Esther van Neerbos van Signi Zoekhonden, een stichting die onderzoek doet naar vermiste personen. Meijer, die woonde in Wanroij, is sinds 11 november 2008 vermist. Ze was op dat moment 34 jaar en kampte met depressies. 

De raadselachtige verdwijning is tot op de dag van vandaag onopgelost en geldt daarom inmiddels als cold case zaak. Hoewel een misdrijf nooit is uitgesloten, vermoeden nabestaanden dat Meijer zelf een einde aan haar leven maakte. 

Een mogelijk scenario is dat ze met haar auto - een blauwe Seat Cordoba - het water in is gereden. Haar auto is immers ook nooit gevonden.     

'Interessante locatie'

Een speurhond tijdens de zoekactie naar Jolanda Meijer in het Maas-Waalkanaal.
Volledig scherm
Een speurhond tijdens de zoekactie naar Jolanda Meijer in het Maas-Waalkanaal. © Signi Zoekhonden

,,Mogelijkerwijs is ze het Maas-Waalkanaal ingereden",  zegt Neerbos. Meijer ging immers regelmatig wandelen bij de uiterwaarden rondom het kanaal. ,,Daar komt nog eens bij dat in het Maas-Waalkanaal sinds 1988 niet meer is gebaggerd, met uitzondering van enkele lokale plekken. Dat maakte het een interessante zoeklocatie." 

Drie duikers en drie zoekhonden zijn twee dagen bezig geweest in en rondom het Maas-Waalkanaal. Daarbij is ook gebruik gemaakt van geavanceerde sonarapparatuur.  ,,Omdat het een drukbevaren kanaal is, heeft Rijkswaterstaat ervoor gezorgd dat boten langs de zoekactie werden geleid. Het was al met al een behoorlijk serieuze operatie."

Autowrakken

Helaas eentje zonder het beoogde resultaat: noch het stoffelijk overschot, noch de auto van Meijer zijn gevonden. De andere autowrakken waren in zodanig slechte staat, dat nader onderzoek aan onderdelen nodig was om te identificeren om welke merken het ging. 

,,We hebben de coördinaten van de autowrakken doorgegeven aan de politie, zodat zij de auto's uit het water kunnen takelen", aldus Neerbos.   

De zoekactie naar Jolanda Meijer in het Maas-Waalkanaal.
Volledig scherm
De zoekactie naar Jolanda Meijer in het Maas-Waalkanaal. © Signi Zoekhonden
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.