Brand bij de Eendracht, nabij het stadion van NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
Brand bij de Eendracht, nabij het stadion van NEC. © Paul Rapp

‘Jonge ADO-hooligans achter brand NEC-stadion’

NIJMEGEN - Leden van de Den Haag Youth, een groep jonge hooligans van de Haagse voetbalclub ADO, zijn verantwoordelijk voor de brand die in de nacht van 12 op 13 oktober vorig jaar woedde bij het Goffertstadion van de Nijmeegse voetbalclub NEC. Dat bevestigen verschillende ingewijden aan De Gelderlander.

In de bewuste nacht werd er op twee plaatsen bij het stadion brand gesticht. De branden richtten grote schade aan bij de gevel van De Goffert en aan de voorkant van het naastgelegen trainingscomplex De Eendracht van NEC.

Volgens welingelichte bronnen zitten jonge Haagse hooligans achter de brandstichting, die past in een strijd die al langer woedt tussen de jonge harde kern van ADO en die van NEC. In maart 2019 kwam het al tot een kortstondig maar hardhandig treffen in de Nijmeegse binnenstad, waarbij onder meer kettingen als wapen werden gebruikt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.