Jonge generatie Biblebelt vaccineert meer tegen besmettelijke ziekten

NIJMEGEN - Zwaar christelijke jongeren laten hun kinderen steeds vaker inenten tegen besmettelijke ziekten. Jonge ouders in reformatorische kring trekken zich namelijk steeds minder aan wat kerk of familie opleggen.

13 reacties

 • wim

  2 jaar geleden
  Dat zijn jehova’s getuigen. Daarom  mo e t bij intake worden getekend voor ‘ik ga accoord indien een bloedtransfusie noodzakelijk is.’ Als er niet wordt ondertekend, gaat opname niet door.Soms worden kinderen ook tijdelijk uit de ouderlijke macht gezet, en krijgen ze wel een bloedtransfusie.In Utrecht verloor een barend vrouw (JG) haar leven, omdat echtgenoot transfusie weigerde
 • wim

  2 jaar geleden
  En dan, als er drie kinderen kinderverlamming krijgen, omdat hun ouders niet laten inenten,  ondergaan ze het lijdzaam...
 • Josefien

  2 jaar geleden
  Om met de dialoog mensen proberen te overtuigen van de noodzaak om hun kinderen te laten vaccinerenis mooi. Elk kind is er een. Maar uiteindelijk zullen er knopen moet worden doorgehakt, en die tijd is nu gekomen naar mijn mening. Met een vaccinatiegraad van net 52 % in de Neder-Betuwe, die ik ook  niet snel zie stijgen, gezien de grote aantrekiingskracht voor de orthodoxe gereformeerden om hier te willen wonen, is verplichten de enige oplossing!
 • observer

  2 jaar geleden
  Religie heeft de vooruitgang al eeuwen vertraagt. Welk modern mens gelooft nog in die onzin.Zelf bedachte niet , bestaande dingen, wat heel veel ellende veroorzaakt.
 • Sjakie

  2 jaar geleden
  God heeft de mens verstand gegeven. Goed dat deze groep dat nu ook inziet.(anders: jammer van de bijbel, de bril, de auto, enz.). ;-))

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.