Ilse van den Biggelaar en Nick Theloosen in hun nieuwe woning
Volledig scherm
PREMIUM
Ilse van den Biggelaar en Nick Theloosen in hun nieuwe woning © Paul Rapp

Jonge starters Nick en Ilse kregen voorrang in dit wooncomplex: ‘Ik mis het wel om elke dag m'n pa te spreken’

Wij van WoenderskampNIJMEGEN - Voor jonge starters is het moeilijk een dak boven het hoofd te vinden. Een Nijmeegse woningcorporatie heeft een oplossing: kleine appartementen en voorrang voor jongeren. Wie zijn die jongeren die in de knel komen? En hoe wonen ze nu? Dit is deel 2 van de serie ‘Wij van Woenderskamp’, een nieuw wooncomplex in Nijmegen-Noord waar jongeren voorrang kregen.

2 reacties

  • loeske hansen

    1 jaar geleden
    Mijn zoon woont in de Nimbustoren, bij het station. Prachtige flat, voor jongeren tot 28 jaar. Alleen moet je er na 5 jaar weer uit en je tekent er ook voor dat je weggaat, ook al heb je niks anders. En de woningbouw hoeft ook niet te helpen zoeken. En zo komt mijn zoon dus weer hier op zolder wonen met zijn hele hebben en houden en zijn wij daardoor ook onze huurtoeslag kwijt. Want zijn inkomen komt bij mijn WAO erbij. En geen enkele vooruitzicht op een woning, behalve ergens een kamertje.
  • Nick de Kluis

    1 jaar geleden
    Bijna alle nieuwbouw sociale huurwoningen (woningcomplex woenderskamp, woningcomplex in koningsdaal, hoge toren bij centraal) zijn voor jongeren tot 28 jaar. Al vind ik dit deels een goed initiatief, het is super frustrerend voor de 29 tot 35 jarigen want die vallen echt buiten de boot. Dus ben je jonger dan 28 dan kom je nog eerder in aanmerking voor sociale huurwoning dan de 29 tot 35 jarigen. Want ook die hebben lang niet genoeg inschrijfjaren. Want de wachtlijst ligt rond de 17 jaar.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen