Volledig scherm
© Thinkstock

Jonge zakkenrollers stelen mobiele telefoons in centrum van Nijmegen

NIJMEGEN - Twee jonge zakkenrollers van 15 en 16 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt vanwege het stelen van mobiele telefoons in het centrum van Nijmegen. In totaal heeft de politie afgelopen nacht zes gestolen telefoons teruggevonden. 

Agenten kregen meerdere meldingen van mensen, van wie in het centrum de zakken werden gerold. Een van de melders zag tegen 04.15 uur dat haar telefoon in het Kronenburgerpark was. Daar kon de politie de twee verdachten aanhouden en werden de telefoons teruggevonden. 

Als enigen in het park

Volgens de politie waren de jongemannen op dat moment de enigen in het park. De agenten herkenden het duo meteen van eerder die nacht, omdat ze zich verdacht gedroegen in een kroeg. Eén van de verdachten ging er vandoor. Na een korte achtervolging kon de politie hem aanhouden. 

Het gaat om een 16-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zijn medeplichtige is een 15-jarige jongen uit de gemeente Westerwolde. In het park en langs de vluchtroute van de verdachte vond de politie nog meer mobiele telefoons. 

Drie telefoons heeft de politie inmiddels kunnen koppelen aan een eigenaar. Van drie andere mobieltjes is de eigenaar nog spoorloos. Wie slachtoffer is van zakkenrollerij afgelopen nacht in het centrum van Nijmegen wordt daarom opgeroepen contact op te nemen met de politie en aangifte te doen. De verdachten zitten vast voor verhoor. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.