Volledig scherm
PREMIUM
Luchtlandingen op Klein Amerika bij Groesbeek vormen in 2019 een van de onderdelen van de herdenking van 75 jaar Market Garden. © ANP

Jongeren uit hele wereld in Nijmegen te gast voor viering van 75 jaar vrede

NIJMEGEN - De herdenking van 75 jaar Market Garden in september 2019, de internationale jongerenconferentie in Nijmegen in februari 2020 en de viering van 75 jaar Bevrijding op 5 mei: dat worden volgens de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls de drie hoogtepunten uit het omvangrijke programma rond Gelderland Herdenkt - 75 jaar Vrijheid.

,,Het is uniek dat Europa al 75 jaar vrede en vrijheid kent. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar Europa is een zwaar politiek project dat na de oorlog is ontstaan vanuit de gedachte: nooit weer’’, zegt Bruls, om het belang van de herdenkingen te benadrukken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers
    PREMIUM
    video

    Run op winterse producten in de bouwmark­ten: van strooizout tot sneeuw­schui­vers

    NIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.