Volledig scherm
PREMIUM
Jurist Valentijn Wösten (archieffoto). © Raphael Drent

Jurist haalt hard uit naar Gelderse gedeputeerde na stikstofuitspraak: ‘Foei, mijnheer Drenth!’

NIJMEGEN - Jurist Valentijn Wösten, die strijdt tegen het Nederlandse stikstofbeleid, haalt hard uit naar de Gelderse gedeputeerde Peter Drenth van landbouw en natuur. Als de provincie wat beter had opgelet, waren er nu minder boeren en ondernemers geweest die in onzekerheid verkeerden over bijvoorbeeld hun bouwvergunning. ‘Foei, mijnheer Drenth!’

Quote

De provincie ging ook na november 2018 gewoon door met nieuwe vergunnin­gen afgeven voor nieuwe emissietoe­na­mes

Valentijn Wösten, jurist

De Raad van State heeft eind mei een streep heeft gezet door het Nederlandse stikstofplan. Daardoor staat de aanleg van wegen en nieuwe boerderijen op de tocht. Drenth (CDA) zegt dat de economie en klimaatplannen van Gelderland in groot gevaar zijn nu de Raad van State stelt dat het PAS niet deugt. Op alle economische activiteiten staat de rem, denkt Drenth.

Krokodillentranen, denkt Wösten die de belangen behartigt van twee Nijmeegse milieuorganisaties die naar de Raad van State stapten om het landelijke stikstofprogramma (PAS) van tafel te vegen. De jurist stelt dat er vanaf november 2018 al een aanleiding was voor de provincie om serieus met het inperken van de stikstofuitstoot aan de slag te gaan. Destijds trok het Europese Hof van Justitie in twijfel of de Nederlandse natuur wel goed genoeg is beschermd tegen de uitstoot van stikstof.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.