De hoofdverdachte werd door undercoveragenten ingehuurd als klusjesman.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdverdachte werd door undercoveragenten ingehuurd als klusjesman. © jeroen nissen

Justitie haalt uit in zaak Nijmeegse wapenbende: ‘Zij houden de criminaliteit in stand’

,,Het lukte de overheid maar niet om het aantal illegale wapens terug te brengen. Voortdurend worden er nieuwe wapens het criminele circuit ingebracht. Deze verdachten houden dat in stand met als kans dat er nieuwe dodelijke slachtoffers vallen.”

5 reacties

 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Nee maar, van schieten ga je dood! Dat heeft die AG goed gezien met zijn kleine oortjes.
 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  Is Justitie zelf ook schuldig aan met in het in standhouden van criminaliteit door de daders te vertroetelen en pamperen,aaibolletje over het hoofd,lage straffen,oogje dicht knijpen als iemand half dood wordt geschopt(zaak in groesbeek),daders in nederland berechten die iemand hebben dood geschopt in spanje.(Daders zullen wel een schouderklopje krijgen en foei en nu braaf wezen).Met anderen woorden nederland is gewoon een lachertje voor de criminaliteit.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Overheid maakt zich zorgen over vuurwapens voor criminelen? Waar komen al die schietgrage criminelen dan eigenlijk vandaan, overheid? Lijkt mij een, helaas door diezelfde overheid gecreëerd, oneindig veel groter probleem.
 • Jessica Berends

  1 jaar geleden
  @Frank van den Berg: zes uur dienstverlening omdat niet precies duidelijk is gemaakt wie wanneer welk wapen verkocht en ze hadden al zo'n moeilijke jeugd omdat hun goudvis op een kritiek moment overleed, wat natuurlijk een zeer verzachtende omstandigheid is. En hun advocaat zal wel willen aanvoeren dat ze het nooit bedoeld hadden en dat ze de consequenties ook niet konden overzien, omdat het toch eigenlijk wel lieve joviale jongens zijn. Zoiets?
 • Frank van de Berg

  1 jaar geleden
  Nou laat ons is raden wat gaat het worden zes maanden of zes jaar ?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen