Volledig scherm
PREMIUM
Volle bak in het Goffertpark tijdens We Love The 90's in 2017. © Paul Rapp

Kaarten voor We Love The 90's al voor één euro te koop

NIJMEGEN - Het Goffertpark fungeert aankomende zaterdag even als tijdmachine. Voor de achtste keer is het Nijmeegse stadspark decor van We Love The 90’s: een collectieve guilty pleasure.

kader

Betaal je 39,50 of 1 euro?
Kaarten voor We Love the 90’s kosten via de officiële voorverkoop 39,50 euro. Op websites als Vakantieveilingen.nl zijn kaarten voor een fractie van die prijs te krijgen, soms zelfs voor één euro.

Is dat niet gek? Vorig jaar liet de organisatie weten dat aanbieders als Vakantieveilingen grote partijen kaarten inkopen voor een aangepast tarief. Er speelt echter ook een ideologisch motief, zegt Aben: ,,We hebben bewust gekozen om een beperkt aantal kaarten voor een lagere prijs aan te bieden: zo is het festival ook interessant voor bezoekers met een kleine beurs.”

De onbezorgde jaren negentig, wie denkt er soms niet met weemoed aan terug? Het was het decennium waarin Ajax de wereldbeker pakte, de economie floreerde als nooit tevoren en de Eurodance haar hoogtijdagen kende.

Zaterdag brengt een stap in de tijdmachine ‘We love the 90’s’ die dagen weer tot leven. Met acts als Gigi D’Agostino, Toybox, Dune en Charly Lownoise & Mental Theo heeft het Nijmeegse festival wederom enkele onbetwiste jaren-negentig-iconen op de planken staan.

Op Nirvana is niet te dansen
Of het goede muziek is? Muziekkenner Paul Gersen, voormalig hoofdredacteur van muziekmagazine Lust for Life, moet lachen. ,,Dat wil ik nu niet direct zeggen. Maar het was wél iets nieuws voor die tijd. Heel herkenbaar ook. Voor de opkomst van Eurodance was de grunge, met bands als Nirvana en Pearl Jam, heel groot. Eurodance is daar een tegenreactie op. Geen depressief gedoe, maar vrolijke deuntjes. Een guilty pleasure, lekker om op te dansen. En eerlijk is eerlijk: dat gaat bij Nirvana toch wat moeilijker.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.