Kaartje sturen naar je favoriete docent

NIJMEGEN - Leraren werden maandagmiddag op het Stationsplein in Nijmegen geroemd door hun leerlingen. Voorbijgangers konden een kaartje schrijven naar hun favoriete docent van hun middelbare schooltijd. Aan het einde van de dag hingen er honderden kaartjes aan een waslijn op het plein.

Volledig scherm
Actie bij het station om oude docent te groeten. © Gerard Verschooten

Dit charme-offensief werd eerder gehouden in Utrecht en is een idee van leraren in opleiding van het opleidingsprogramma voor jonge academici Eerst de Klas. Veel voorbijgangers namen de tijd om een kaartje te schrijven. 

Ander geluid
Anouk van Groesdijk, lerares Frans, wil een ander geluid laten horen: ,,Er is een negatief beeld ontstaan over leraren door de recente stakingen en salarisonderhandelingen. Als wij vertellen dat we docent zijn, krijgen we vaak reacties als 'wat zonde'. Dan krijgen docenten zelf ook het idee dat ze 'slechts' docent zijn.’’

De actie is bedoeld om docenten een hart onder de riem te steken. ,,Mensen kunnen zo hun favoriete leraar laten weten wat ze waard zijn. Dan moet het maar eens afgelopen zijn met die pessimistische kijk op docenten. We zijn geen zielige types die graag weinig betaald krijgen’’, aldus Van Groesdijk. 

De kaartjes die op het station in Nijmegen zijn geschreven, worden deze week nog doorgestuurd naar de betrokken docenten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.