Ook het hospice Bethlehem in Nijmegen is onderdeel van Kalorama.
Volledig scherm
Ook het hospice Bethlehem in Nijmegen is onderdeel van Kalorama. © Gerard Verschooten

Kalorama: geen nieuwe besmettingen, wel helemaal op slot

BEEK / NIJMEGEN - Het verpleeghuis Kalorama, met vestigingen in Beek en Nijmegen, gaat helemaal op slot voor bezoek. Uitzondering wordt gemaakt voor bezoek aan terminale patiënten, bijvoorbeeld in het hospice Bethlehem in Nijmegen, onderdeel van Kalorama. Dat is in overleg nog mogelijk.

Maandag werd bekend dat vijf bewoners van Kalorama in Beek (vier in het doofblindencentrum en een in de dependance in het nabijgelegen bejaardencentrum 't Höfke) besmet zijn met het coronavirus. 

Ofschoon ze aan de beterende hand zijn en er geen nieuwe besmettingen zijn bijgekomen, laat Cor Heesmans van Kalorama weten dat we ‘om toekomstige besmettingen te voorkomen hebben besloten alle vestigingen op slot te doen’. Voor hoe lang kan hij niet zeggen. ,,We hopen natuurlijk dat dit niet te lang gaat duren."

Geen bezoek

Op de website meldt Kalorama dat 'dit betekent dat onze bewoners geen bezoek meer mogen ontvangen. Een ingrijpende maatregel waar we helaas niet onderuit komen.  Alleen medewerkers hebben toegang tot onze locaties.'

Kalorama heeft zoals gezegd vestigingen in Beek én in Nijmegen: de Veste in Brakkenstein en het Hospice Bethlehem in het centrum van de stad.  Als het gaat om ernstig zieke mensen in de laatste fase van hun leven, dan wordt bezoek in overleg met het team nog wel toegestaan, zegt Heesmans.

De website meldt: ‘Is bezoek nodig vanwege een terminale fase, dan is dit onder voorwaarden mogelijk. We vragen u dit te bespreken met het zorgpersoneel van die afdeling.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.