Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Kamerleden: minister Schouten moet ingrijpen bij eikenprocessierups

NIJMEGEN/DEN HAAG - Natuurminister Carola Schouten moet snel in actie komen om de eikenprocessierupsplaag aan te pakken. Verschillende Tweede Kamerfracties roepen de minister hiertoe op. 

34 reacties

 • Welbeschouwd

  2 jaar geleden
  Waarom wordt wonder bestrijdingsmiddel van knoflook , uien en behangplaksel niet ACCUUT in giga hoeveelheden gemaakt en verspreid? Geef die jongens een patent en spuiten maar!
 • Ton Ruygrok

  2 jaar geleden
  Ok.., maar wij willen ook allemaal wonen.., en industrie terreinen..,en wegen.., en Zwembaden .., en Sporthallen.., ja en ook nog wat groen liefst van het zelfde , want.., diversiteit = kosten .., lang geleden wist men het al .., goedkoop= duurkoop..., alles heeft linksom.. dan wel .. rechtsom een prijskaartje..,A.Ruygrok,Monster.
 • Antonius

  2 jaar geleden
  Carola schouten heeft alleen aandacht voor boeren dus daar hoeven we niet veel van te verwachten... Iedereen met meer dan twee kortels verstand zag dit probleem aankomen behalve onze geweldige bestuurders.
 • Bibi

  2 jaar geleden
  Die rups komt hier van nature niet voor. Hij komt uit Frankrijk. Door de opwarmen en veel te hete zomers hier zijn ze nu ook hier. Ze horen derhalve NIET bij onze natuur en horen volledig uitgeroeid te worden.
 • Mart

  2 jaar geleden
  De vlinders leggen de eitjes aan de voet van de stam, net onder de grond. Als het voorjaar wordt komen ze uit, maar je ziet ze pas na 2 weken als ze in rups stadium zijn. Dus gewoon gif rond de stam en.klaar, heb je ook nog geen last van vogels met jongen die afhankelijk, zijn van de rupsen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

 2. Regen op komst: 'Het wordt een zeer natte dinsdag'
  Play

  Regen op komst: 'Het wordt een zeer natte dinsdag'

Nijmegen e.o.