Volledig scherm
© Thinkstock

Kamerverhuurders Nijmegen komen op openbare lijst

NIJMEGEN - Wethouder Bert Velthuis van Wonen gaat een openbare lijst maken van alle kamerverhuurders in de stad. Dat heeft hij toegezegd na een motie van GroenLinks-fractieleider Pepijn Boekhorst die de steun kreeg van een meerderheid van de raad.

Om meer inzicht in de verhuurders van kamers is de afgelopen maanden vaak aangedrongen door klagende buurtbewoners.

SSH
Ze hebben nu vaak geen idee wie kamers verhuurt in hun buurt en weten dan ook niet bij wie ze kunnen aankloppen bij overlastproblemen. Alleen de grote studentenhuisvester SSH& heeft op al haar wooncomplexen naamplaatjes hangen. Boekhorst heeft het liefst dat alle kamerpanden zo'n bordje krijgen met de naam van de eigenaar. Hij laat de uitwerking van zijn voorstel echter over aan wethouder Bert Velthuis.

Goede en slechte
Boekhorst had het liefst ook nog gezien dat de gemeente een lijst zou publiceren met de slechte verhuurders, de pandjesbazen die lak hebben aan 'goed verhuurderschap'. Maar daar voelden de meeste raadsfracties niets voor. Wel ging de raad akkoord met het voorstel van GroenLinks en de SP om met hulp van de Stichting Nijmeegse Huurteams jaarlijks inzichtelijk te maken welke verhuurders adeqaat reageren op klachten en meewerken aan oplossingen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.