Een man maakt met zijn hand het symbool van de Grijze Wolven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man maakt met zijn hand het symbool van de Grijze Wolven. © ANP

Kamervragen SP: ‘Subsidie van gemeenten naar de ultra-nationalistische Grijze Wolven in Nijmegen en Arnhem’

NIJMEGEN - Nijmegen, Arnhem en nog acht Nederlandse gemeenten zouden de Grijze Wolven subsidies verstrekken. SP-Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk wil van minister Koolmees (Sociale Zaken) weten of het klopt dat de Nederlandse  overheid subsidies verstrekt aan deze ultra-nationalistische Turkse organisatie. 

12 reacties

 • 101 Garfield

  3 jaar geleden
  Afschaffen die subsidies. Er is geen toezicht op de besteding van deze gelden een de te behalen doelen. Integratie is een taak van de overheid en mensen zelf. Niet van zelfverrijkende clubjes die hun eigen belangen najagen, waar geen toezicht op is en integratie tegen gaan.
 • Thanos

  3 jaar geleden
  Ze vragen ook niet als Grijze Wolven subsidie maar als een Turkse culturele stichting. Fascisme is ook cultuur per slot van rekening. Roep daarnaast iets over integratie en de subsidiekraan draait weer op volle toeren.
 • Ruben Driessen

  3 jaar geleden
  De Grijze Wolven zou je wellicht eerder als zeer rechts conservatief moeten duiden. Dat neemt niet weg dat subsidie voor een internationale club die zich zelf kan redden beetje onzinnig is, zeker ook qua waarden/normen.
 • Mattie

  3 jaar geleden
  Ze zouden alleen subsidie moeten verstrekken voor integratie, en als ze dit niet willen en er niet aan mee willen werken, de knip dichthouden.
 • Jennie

  3 jaar geleden
   De Grijze Wolven zijn juist uiterst rechts!!
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?