Brandweer bij het Kandinsky College in Nijmegen.
Volledig scherm
Brandweer bij het Kandinsky College in Nijmegen. © Persbureau Heitink

Kandinsky College in Nijmegen gaat week later open na kleine brand

UPDATENIJMEGEN - Het was maar een kleine brand, maar de rookontwikkeling zaterdagmiddag was dermate hevig dat het Kandinsky College aan de Malderburchtstraat in Nijmegen een week later open kan dan gepland. Niet op dinsdag 2 juni maar eerst op maandag 8 juni zullen de lessen hervat worden.

De herkansingen die voor komende woensdag en donderdag op het programma staan, kunnen wél gewoon doorgaan omdat die in de gymzaal - dat is een vrijstaand gebouw - plaats vinden.

Volgens rector Joris Bovy leek de schade in eerste instantie wel mee te vallen, maar in de loop van de middag bleek dat er in het hele gebouw dusdanige rookschade is, dat het schoonmaken twee weken in beslag zal nemen.

Quote

We keken er met zijn allen heel erg naar uit om op 2 juni weer te beginnen. Dat kan nu niet

Joris Bovy, rector

Smeulen

De brand werd zaterdag om 14.05 uur gemeld. De brandweer rukte met groot materieel uit en had de brand snel onder controle. Er bleek in een technische ruimte naast de berging iets te zijn gaan smeulen. Dat zorgde voor een enorme rookontwikkeling. Wat er smeulde is nog niet helemaal duidelijk. In de ruimte stond een technische installatie en omvormers van zonnepanelen.

Bovy spreekt van ‘dubbel pech’. ,,We keken er met zijn allen heel erg naar uit om op 2 juni weer te beginnen. Dat kan nu niet. We zullen een week langer doorgaan met onderwijs op afstand (online, ThM). Maar de herkansingen kunnen wel doorgaan, evenals de uitreiking van de cijferlijsten op 4 juni. Dan krijgen de leerlingen eerst telefonisch te horen of ze geslaagd zijn en vervolgens kunnen ze ‘s middag hun cijferlijst - dat gebeurt buiten - op komen halen. Daar krijgen ze een wimpel bij, die ze thuis aan de gevel kunnen hangen. We gaan daar een feestelijk tintje aan geven.”

Schade

Zaterdagmiddag al hebben schade-experts een kijkje genomen. Insteek daarbij was om de school zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. Maandag begint de schoonmaak: dan zal ook de schade bepaald worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.