Het Dominicus College gezien vanaf de Energieweg in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dominicus College gezien vanaf de Energieweg in Nijmegen. © Google

Kandinsky en Dominicus College praten in het geheim over fusie, mogelijk per 2022-2023

NIJMEGEN - Het Kandinsky College Nijmegen en het Dominicus College voeren sinds enkele maanden in het geheim gesprekken over een fusie. De kans is groot dat de schoollocatie van het Dominicus College, aan de Energieweg, helemaal verdwijnt. Alle leerlingen krijgen dan alleen nog les op de locatie van het Kandinsky College aan de Malderburchtstraat in Nijmegen.

4 reacties

 • Arjan Zwitselaar

  2 jaar geleden
  "Het samengaan van Kandinsky en Dominicus College ligt volgens hem voor de hand, omdat die bij elkaar in de buurt liggen in Nijmegen-West". Ik zou even de kaart erbij pakken want het Dominicus College ligt in Nijmegen-West, maar het Kandinsky College dat kun je toch echt met de beste wil van de wereld geen Nijmegen-West noemen.
 • Sandra Vliet

  2 jaar geleden
  Fijn. Dominicus College heb ik hele nare ervaringen gehad als oud-leerling. Minstens tientallen docenten die er lesgeven, die selectief enkele leerlingen chronisch treiteren, indien ze de kans krijgen. Ook regelmatig mede-leerlingen, gehad die treiteren. Meeste docenten treden hier ook niet tegen op, nemen zelf deel hieraan. Ik vond het een uiterst nare plek om dagelijks heen te moeten. Prettig vooruitzicht, dat ik dit gebouw wellicht in de nabije toekomst, nooit meer zal zien op die plek.
 • M. Coole

  2 jaar geleden
  En wat gebeurt er met de voor Nederland unieke afdeling waar leerlingen met een beperking of die chronisch ziek zijn les krijgen, de Monnikskap? Deze geweldige afdeling verhuist, als de fusie doorgaat, toch zeker wel mee? Hopelijk besteden jullie van de Gelderlander ook de nodige aandacht aan de Monnikskap. Deze afdeling mag niet verloren gaan!
 • Maso Sanne

  2 jaar geleden
  Dominicus moet blijven bestaan als “kleine” unieke school. Wat een onzin weer.
 1. Roemeens gezin in aftandse huurflat van 1000 euro is de wanhoop nabij: ‘Meisje van 8 had één broek’
  PREMIUM
  7

  Roemeens gezin in aftandse huurflat van 1000 euro is de wanhoop nabij: ‘Meisje van 8 had één broek’

  Een Roemeens arbeidersgezin in een aftandse flat in Rotterdam. Met een gigantische huur, zonder meubels, kleding en eten. De dochter van 8 jaar oud had maar één broek. Een veelgelezen bericht van straatarts Michelle van Tongerloo daarover op LinkedIn leidt ertoe dat Rotterdammers massaal geld en spullen inzamelen. Maar daarmee is de achterliggende problematiek nog niet opgelost.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen