Klimaatmars in het Valkhofpark in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatmars in het Valkhofpark in Nijmegen. © David van Haren

Kandinsky wapent leerlingen tegen het ongemakkelijke klimaatprobleem

NIJMEGEN - Het klimaatprobleem is ongemakkelijk. Je moet er iets mee, maar wat? Op het Kandinsky College helpen ze leerlingen met dit deprimerende vraagstuk: Ga de straat op!

6 reacties

 • Kai Jansen

  1 maand geleden
  Volgens de heer Gerrits klopt het dat kinderen van 17 geen toekomst hebben want over 20 naar is de wereld vergaan door de klimaatverandering en is leven we uitsluitend in overstromingen en hittegolven. Daarom hoeven ze niet te investeren in zichzelf. Helder. Beste kinders die dit lezen: de heer Gerrits heeft wél gelijk dat je je moet verdiepen in de wetenschap, maar je hoeft niet alles te geloven wat in de krant staat of iemand anders zegt. Denk na.
 • Harrie Derks

  1 maand geleden
  TJM Gerrits meent zeker te weten dat iemand die vindt dat het een school zijn leerlingen geen einde der tijden angst moet aanpraten rechts is en niet naar wetenschappers luistert. Hoezo vooringenomenheid.
 • TJM Gerrits

  1 maand geleden
  Punt een: de klimaatproblemen zijn reëel en het is vijf voor 12 want de wereld wordt onleefbaar als er niks gebeurd. Dus het is niet ongenuanceerd. Punt twee: zucht, weer een paar reacties van rechtse mensen die hun kop in de grond blijven steken, alleen maar luisteren naar populisten, altijd maar wat roepen en het belangrijkste: niet meer luisteren naar wetenschappers...
 • Kai Jansen

  1 maand geleden
  Enige nuancering over klimaatverandering lijkt mij wel op z'n plaats. Een paar graden erbij heeft absoluut consequenties, maar onleefbaar wordt het daar niet meteen van voor deze generatie.
 • Carel van ‘t Zand

  1 maand geleden
  Werkelijk schofterig om de jeugd zo’n angst aan te praten.
 1. Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’
  PREMIUM

  Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’

  NIJMEGEN - Binnen 48 uur na het begin van de coronacrisis waren al haar afspraken geannuleerd. Toen ze na een tijdje wel uitgeklust en uitgetuinierd was, besloot Eva van Otterlo, eigenares van een tekstbureau: ‘Ik ga iets doen, ik ga een boek schrijven’. Innovatie in Nijmegen is de werktitel. Maar het kan net zo goed Anders denken gaan heten. Het wordingsproces is een innovatie op zichzelf, zegt ze. En tegelijkertijd ook een persoonlijke ontdekkingstocht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.