Volledig scherm
PREMIUM
Kitty Trepels van Mil werkt aan haar derde voorstelling over kanker: Niemandsland. © Dieuwke Delleman Theloosen

Kankerpatiënte Kitty wil koste wat kost op het podium staan: ‘Ik ga dood door een foute beslissing van een arts’

NIJMEGEN - Ze overleefde borstkanker, weet dankzij driewekelijkse immunotherapie-kuren inmiddels 2,5 jaar uitzaaiingen in de lever te bezweren maar werd onlangs overvallen door uitzaaiingen in de hersenen. Toch is Kitty Trepels van Mil (55) niet van het podium te slaan. Koste wat kost wil ze woensdag op Wereldkankerdag voor de derde keer een benefietavond presenteren in de HAN-campus in Nijmegen. 

Ze heeft onder anderen zanger/gitarist Maarten Peters en cabaretgroep Piepschuim gestrikt om op te treden voor het goede doel. De avond is te belangrijk om de laten schieten. ,,Al val ik er bij neer, ik zal er staan", zegt ze. ,,Ik móet door met leven. Om met Freddie Mercury te spreken: the show must go on.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.