Een impressie van de Donjon op het Valkhof in Nijmegen
Volledig scherm
Een impressie van de Donjon op het Valkhof in Nijmegen © Jeroen de Groot

Kans herbouw donjon richting nul door hoge archeologische kosten

NIJMEGEN - De herbouw van de donjon in het Valkhofpark in Nijmegen die al twaalf jaar op de agenda staat, lijkt een vrijwel onmogelijke opgave te worden. De initiatiefnemers spreken over 'nieuwe, zeer lastige hobbels'.

54 reacties

 • Arjan

  4 jaar geleden
  Wat archeologisch onderzoek betreft is het laatste woord aan het Bevoegd Gezag, in het geval van het Valkhof is dat de Rijksdienst. Die maakt uiteindelijk een inhoudelijke afweging en ik mag hopen dat ze zich daarbij niet laten (mis)leiden door een lokaal referendum. Het Valkhof is een beschermd archeologisch Rijksmonument en daarmee van (inter)nationaal belang; als burgers al moeten worden geraadpleegd over hun mening dan graag in een nationaal referendum.
 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  Dan had men bij het referendum tegen moeten stemmen. Wie bepaalt nu in een democratie? De meerderheid of een zogenaamde 'verlichte' minderheid?
 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  Tenzij je het er niet mee eens blijft. Dan blijft men dooremmeren net zolang men toch zijn zin krijgt. De tegenstander weet het uiteindelijk toch altijd beter.
 • Maarten

  4 jaar geleden
  ‘Geen probleem’ volgens wie? Anoniem?? Ik ben i.i.g. blij dat ik mijn portemonnee nu niet meer hoef te trekken. Op naar het volgende megalomane plannetje dat uiteindelijk vééls te duur blijkt...
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Als de meerdeheid van de inwoners van Nijmegen voor de bouw is waarom doen de tegenstanders er dan alles aan om de bouw te voorkomen. Stel je voor het andersom dan schreeuwen ze moord en brand. De bouw zal echt iets toevoegen aan Nijmegen en ik kan  niet wachten tot het klaar is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.