Koen Verlinden van Fair Coffins. Archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Verlinden van Fair Coffins. Archieffoto © Bert Beelen

Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’

NIJMEGEN - Het klinkt wat cru, in deze tijd met dagelijks toenemende sterftecijfers: een doodskist met korting. Maar het tegendeel is waar, stelt Koen Verlinden, eigenaar van Fair Coffins. ,,Juist nu hebben nabestaanden de neiging te kiezen voor een goedkope spaanplaat kist, de allerslechtste keuze voor het milieu. Terwijl onze duurzame kisten van gerecycled golfkarton ecologisch én goedkoper zijn.”

Aan de dood wordt goed verdiend, weet Verlinden, die zelf jarenlang in de uitvaartbranche werkte. Twee jaar geleden begon hij een sociale werkplaats zónder winstoogmerk, die goedkope ecologische kisten maakt. Als tegenhanger van de vaak dure en in zijn ogen milieuvervuilende houten kisten. 

  1. Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC,  Boekhoorn doneert ook
    PREMIUM
    video

    Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC, Boekhoorn doneert ook

    NIJMEGEN De belangrijkste investeerders van NEC, Marcel Boekhoorn, Jack Bongers en Harold en Jos Bons - ook wel de vier ‘B's’ genoemd - omarmen de actie van de 7-jarige Nijmegenaar Yannieck Bleumink. Ze doneren samen 1000 euro. Het zoontje van oer-NEC’er René Bleumink (beter bekend als ‘Bleum’) fietste op eerste pinksterdag honderd rondjes van 580 meter door de Nijmeegse wijk Hatert om geld in te zamelen voor NEC.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.