Volledig scherm
PREMIUM
Keeperstrainer Wilfried Brookhuis. © Paul Rapp

Keeperstrainer Wilfried Brookhuis kreeg hersenbloeding: ‘Ik leef nu meer in het moment’

InterviewNIJMEGEN - De voetbalterm klemvast domineerde jaren het leven van keeperstrainer Wilfried Brookhuis. Daarmee bracht de hij drie doelmannen naar het WK 2018. Vorig jaar leerde hij noodgedwongen ook de kunst van het loslaten. 

Wilfried Brookhuis (57) mijmert wat op het betonnen tribunetje naast het zonovergoten hoofdveld op De Eendracht in Nijmegen. 

Vier maanden na de hersenbloeding

Het is 1 juli 2018, vier maanden na zijn hersenbloeding. Op het veld werkt de hoofdmacht van NEC de eerste training van het nieuwe seizoen af. Voor het eerst in 18 jaar staat de keeperstrainer uit Beuningen niet op het veld bij de seizoensstart.

,,Ik dacht: Zo gaat het dus als ik wegval. Er wordt misschien twee dagen over mij gesproken. Daarna gaat alles door en dat is maar goed ook’’, verzucht Brookhuis. ,,Ik besefte toen dat ik het beste de liefde kan teruggeven aan de mensen van wie ik de meeste liefde krijg: mijn gezin. Dat was heel mooi om te ervaren: Hoe de prioriteiten liggen in het leven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.