Een FFP2-mondkapje: verstandig om die (weer) te gaan dragen, zeggen deskundigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een FFP2-mondkapje: verstandig om die (weer) te gaan dragen, zeggen deskundigen. © Shutterstock

Keert het mondkapje terug nu het virusseizoen weer begint? ‘Ik zou het oude mensen zeker aanraden’

NIJMEGEN - Het aantal mensen met corona-achtige klachten is nog laag, maar is in een maand tijd wel meer dan verdubbeld. De verwachting is er dat de komende maanden er een nieuwe coronagolf komt. Daarom moet het dragen van mondkapjes op veel grotere schaal worden heringevoerd.

40 reacties

 • Jos Crijns

  2 maanden geleden
  Als ik de discussie over wel of geen mondkapje hoor moet ik denken aan een citaat van mijn vroegere scheikundeleraar: Neem een warm bad zei dokter X, dat is gezond, het opent de poriën, neem een koud bad zei dokter Y, dat is gezond, het sluit de poriën. De vraag is dus wat je wil geloven.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Ruud Frenken: Welk Engels onderzoek toont dat dan aan? Naast een onderzoek uitgevoerd op de universiteit van Marburg is er ook een onderzoek van het Max Planck Institut dat een FFP2 mondkapje wel degelijk een groot verschil kan maken MITS ze correct gedragen en gebruikt worden. En dat laatste is natuurlijk wel belangrijk. Uiteraard biedt een FFP3 masker de allerbeste bescherming.
 • Jan Berg

  2 maanden geleden
  ALS mondkapjes al helpen dan doe je het voor jezelf, jij denkt dat je dan virusdeeltjes kunt tegenhouden. Of werkt je eigen mondkapje niet? Zelf wil ik vrij ademen en niet mijn eigen adem opnieuw inademen, dat dient gerespecteerd te worden. Een verplichting zal mijnerzijds niet worden geaccepteerd. .
 • H. Roberts

  2 maanden geleden
  @Theo de Beer, dus de mensen worden betaald en getraind door farmaceutica en vervolgens dienen ze diezelfde farmaceutica te gaan onderzoeken. Zie je daar dan echt geen probleem in?
 • Jos Crijns

  2 maanden geleden
  @Marc Itsme Als je alleen maar onzin uitkraamt is het toch verstandiger niks te zeggen. Het woord wappie bestaat sinds de jaren 90 van de vorige eeuw. De volgens jou uitgerangeerde cabaretier (onder welke steen leef jij) heeft er in 2020 een liedje over gemaakt en zeker niet het woord bedacht

In samenwerking met indebuurt Nijmegen