Archiefbeeld: Nijmegen in kerstsferen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: Nijmegen in kerstsferen. © Paul Rapp

Kerstgedachte: zelf uit eten gaan om arme gezinnen ook eens uit buiten de deur te laten eten

NIJMEGEN - Mensen in armoede een hart onder de riem steken zonder dat het wat kost. Het klinkt onwerkelijk, maar het kan. Door een restaurantbon te kopen die je zélf gebruikt als je uit eten gaat.

2 reacties

  • Johann Janssen

    7 maanden geleden
    Pak liever de oorzaken van de armoede in dit land aan. Dit is een mooie taak voor een nieuw kabinet. Ik hoop, dat het nieuwe kabinet de armoede gaat bestrijden. ook zou het prettig zijn om de ECB te laten stoppen met het pamperen van de euro. Lukt het het nieuwe kabinet niet om binnen enkele maanden vertruwen te wekken bij de burger kunnen ze beter meteen weer de biezen pakken.
  • Pedro Kantor

    7 maanden geleden
    Klinkt op mij weer als deugen. Ik zou zeggen pak eerder de echte oorzaken van de armoede aan, globalisering die banen naar het buitenland heeft verplaatst, de immigratie de de sociale huur onder druk zet, de energietransitie die de energierekeningen fors duurder maakt, de lockdowns die de economie maar verstoren en vooral het al nu al meer dan een decennia lang constant geld blijven drukken door de ECB waardoor ons geld steeds minder waard wordt en alles duurder wordt. Werk en lage lasten!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.