Keurige mevrouw, mooi opgemaakt... en ze slaapt in een bushokje in Nijmegen

NIJMEGEN - Zeker vier maanden leeft ze al op straat, een bushokje is haar ‘veilige haven’ voor de nacht. Hier zit ze, tussen alle andere mensen die wachten op de bus naar ergens. Een anonieme vrouw in Nijmegen, midden in het volle licht van het stadse leven. Wachtend op de bus die nooit komt.

Volledig scherm
© Ruben L. Oppenheimer

Ze is een keurige mevrouw, zwart mutsje op haar hoofd, mooi opgemaakt, oorbellen in. Haar tas houdt ze strak omklemd tegen het lijf, een koffer op het bankje naast haar.

Ze zou een mevrouw op weg naar Schiphol kunnen zijn, naar een verre zonnige bestemming. Zeker niet het type waarvan je denkt: een dakloze zwerver, een verslaafde zonder huis of haard, een mens op drift.

Komen en gaan
De vrouw zit elke avond in het bushokje in Nijmegen. Om haar heen is het een komen en gaan, vrolijke mensen op weg naar de gezelligheid en warmte van huis of horeca. Maar alle bussen laat ze aan zich voorbijgaan. Dit glazen hokje is haar ‘thuis’ voor de nacht.

Natuurlijk valt ze op. Genoeg mensen die zich bekommeren om de vrouw-in-het-bushokje. De politie heeft er tientallen telefoontjes over gekregen: ‘Er zit hier een mevrouw om twee uur ’s nachts in het bushokje in de kou’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.