Volledig scherm
King Crimson © pr

King Crimson speelt twee keer in De Vereeniging

NIJMEGEN -  De legendarische rockformatie King Crimson geeft twee concerten in Nijmegen. De band staat op 22 en 23 juni in De Vereeniging. De achtkoppige formatie staat maar liefst drie uur op het podium. De kaartverkoop begint zaterdag om 10.00 uur.

King Crimson, onder leiding van Robert Fripp, bestaat 50 jaar en viert dat met een toer.  Al sinds de oprichting eind jaren zestig combineert King Crimson verschillende muziekstijlen zoals psychedelica, klassiek, jazz, folk en elektronica. 

De band wordt ook wel grondlegger van het progrock genre genoemd. Zo zijn topacts als Yes, Genesis, Rush en Tool schatplichtig aan King Crimson. Met name vanwege het ijzersterke debuut In The Court Of The Crimson King uit 1969. Maar ook de twaalf studio-albums die daarop volgden alsmede de vele live-platen staan in de kast van menig liefhebber.

Ergens tussen de 250.000 en 500.000 mensen stonden er in 1969 in het Londense Hyde Park, toen King Crimson het voorprogramma verzorgde voor de Rolling Stones aldaar. Het betekende de doorbraak voor Robert Fripp en de zijnen. Alles klopte. En vele pauzes, bandwisselingen en solo-uitstapjes, al dan niet met andere muzikanten, later, staat King Crimson nog altijd overeind. In 2014 en 2015 stond de song Starless na lange afwezigheid weer in de Top 2000, in dat laatste jaar verkocht King Crimson tevens tweemaal de Utrechtse Tivoli Vredenburg uit en in 2018 verkochten ze tweemaal het concertgebouw Amsterdam uit .

De line-up van King Crimson anno 2019 is: Robert Fripp gitaar, Bill Rieflin keyboard, Jakko Jakszyk zang en gitaar, Tony Levin bas, Mel Collins saxofoon en fluit, Pat Mastelotto drums, Gavin Harrison drums, Jeremy Stacey drums.

Kaarten kosten tussen de 77 en 100 euro en zijn zaterdag 26 januari vanaf 10.00 uur te koop via ticketmaster.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.