ANP
Volledig scherm
© ANP

Kinkhoest bij CWZ-afdeling Verloskunde in Nijmegen: 240 moeders gewaarschuwd

NIJMEGEN - Bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is op de afdeling Verloskunde kinkhoest geconstateerd bij drie medewerkers. 240 moeders worden gebeld om ze te waarschuwen voor mogelijke besmetting. Alle patiënten worden benaderd die na 3 april op de afdeling zijn geweest. Dat is de periode dat ze mogelijk risico hebben gelopen.

15 reacties

 • Veer

  2 jaar geleden
  Ik ben als kind ook gevaccineerd, maar omdat ik geen verre reizen maakte, is er nooit een herhaling gegeven. Na 15 jaar is de oude uitgewerkt en er zijn ook nieuwe varianten. In 2014 kreeg ik ernstige kinkhoest. Waar ik nu in 2019 nog steeds de gevolgen van ondervind. Doordat om religieuze en andere redenen steeds minder kinderen worden gevaccineerd lopen steeds meer vooral ouderen gevaar kinkhoest te krijgen. Nooit gerookt, nu toch longproblemen.
 • Josefien

  2 jaar geleden
  Helaas wordt niet iedereen als baby gevaccineerd; vorig jaar in de biblebelt nog een fikse uitbraak van kinkhoest.
 • Irene

  2 jaar geleden
  Sinds wanneer is kinkhoest een longziekte?
 • Irene

  2 jaar geleden
  Heb je nog nooit gehoord dat de inenting niet zo veel uithaalt? Meeste kinderen die kinkhoest krijgen, behalve hele kleintjes, zijn gewoon ingeënt en krijgen het van een ander kind die net ingeënt is. Dan ben je namelijk besmettelijk. Helaas ook alle volwassenen die als kind geen kinkhoest hadden kunnen het overdragen. Allemaal gewoon openbaar medisch onderzoek
 • Leo Groot

  2 jaar geleden
  Dus jij hebt netjes elke 10 jaar je kinkhoestvaccinatie gehad, of ben jij één van de zelfbenoemde onverantwoordelijken?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.