Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Klachten over daklozen in regio nemen toe: ‘Er moet echt zorg geboden worden’

ARNHEM/ EDE/ NIJMEGEN - Het aantal klachten over daklozenoverlast is in vijf jaar tijd flink toegenomen in deze regio. In de gemeente Nijmegen is de hoeveelheid meldingen over bijvoorbeeld zwervers met alcohol op straat meer dan verdubbeld.

30 reacties

 • PietjeBel

  8 maanden geleden
  er bestaan ook ernstig getraumatiseerde mensen met een onveilige jeugd die geen aanleg hebben voor depressie of verslaving hoor! Echter die zijn voor velen, ook buiten de hulpverlening, niet goed te plaatsen (in een hokje). Worden ook vaak niet of verkeerd gediagnosticeerd.. Vaak zijn dat mensen die een heel gezond deel hebben, erg sterk zijn, veel in hun eentje aankunnen echter ook een kwetsbare kant hebben en of angstig kunnen zijn. Niemand heeft last van hen doch ze kunnen eenzaam zijn. Eigenlijk wordt die groep niet gezien. Vooral als ze intelligent zijn wat niets zegt over hun gevoel.
 • PietjeBel

  8 maanden geleden
  woonoverlast wordt door verhuurders ook amper aangepakt. Asociale lui krijgen de ruimte om te doen wat ze willen. Daar begint het al mee. Pas als ze een flinke huurschuld hebben worden ze uit hun woning gezet. Meestal geven ze daarvoor al woonoverlast. Als omwonenden overlastmelding doen dan wordt dat niet als een signaal gezien doch de overlastmelder is het probleem. 
 • PietjeBel

  8 maanden geleden
  het woord zelfmedicatie kan ik niet horen of dat het nou drank is of (soft)drugs. Ze verdoven zich om niet te hoeven voelen en van alles te onderdrukken.Het is wel zo dat er inderdaad vaak meere psychiatrische stoornissen zijn. De meesten hebben talloze behandelingen achter de rug. Vaak heeft de GGZ al heel wat geblunderd door meermaals verkeerde diagnosestelling met als gevolg verkeerde behandeling en verkeerde medicatie. Hierdoor is begrijpelijk minder vertrouwen in. de GGZ en verslavingszorg. Een deel verpest juist de leefomgeving als ze inwonen bij familie of vrienden of zelfstandig.
 • meneerM

  1 jaar geleden
  Gelukkig is er morgen weer een dag. Tip: er zullen vast bomen omwaaien.
 • meneerM

  1 jaar geleden
  U vergist zich. De problematiek rondom verslaafden (al dan niet dakloos) is mij bekend en dat bagatelliseer ik ook niet. Waartegen ik mij verzet is dat sommige reageerders te pas en te onpas wijzen naar in hun ogen falend stadsbestuur. Drugsoverlast is niet iets typisch Nijmeegs en eenvoudige oplossingen ken ik (en dit in tegenstelling tot Dion B) niet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.