Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Klanten Nijmeegse voedselbank beleven karige kerst: geen vers pakket dit jaar

NIJMEGEN - Tijdens kerst en nieuw, als iedereen de tafel rijk gevuld heeft, krijgen de klanten van de Voedselbank ook een luxer pakket. Ze moeten er wel langer mee doen. 

In de feestweek tussen kerst en nieuw krijgen Nijmeegse klanten van de Voedselbank dit jaar geen vers pakket. Zij moeten het doen met een pakket voor twee weken, dat zij al op vrijdag 20 december kunnen ophalen. Daar zit wel iets extra’s bij, maar meer dan vier producten meer passen er niet in het krat.  

Geen weekpakket beschikbaar

In het pakket dat mensen elke vrijdag kunnen ophalen zitten normaal 20 tot 25 producten. Zo'n 10 à 15 daarvan zorgen voor een voedzame maaltijd. De klanten kunnen elke dag gezond eten en tijdens de kerst een diner op tafel zetten. Maar dit jaar wordt het improviseren. Na de kerst is er namelijk geen weekpakket beschikbaar, omdat er geen nieuwe kratten gevuld worden op eerste en tweede kerstdag (woensdag en donderdag). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.