De klas zoekt een woning voor gevluchte klasgenoot Mebriht (geel t-shirt). Op de voorgrond docent Elvira Castany Padros.
Volledig scherm
PREMIUM
De klas zoekt een woning voor gevluchte klasgenoot Mebriht (geel t-shirt). Op de voorgrond docent Elvira Castany Padros. © Paul Rapp

Klas in actie om woning voor gevluchte Mebriht te vinden: ‘Ze verdient dit gewoon’

NIJMEGEN – ‘Hallo, onze klas is op zoek naar een woning voor ons klasgenootje Mebriht’. Het is de eerste zin van een Facebook-oproep op de pagina ‘Huren in Nijmegen’. Volgens docent Elvira Castany Padros is het niks geks voor deze klas. ,,Deze mensen zijn net een familie. Ik heb in de 21 jaar dat ik in het onderwijs werk nooit zoiets gezien.”

6 reacties

 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het kan gebeuren dat je door omstandigheden kleiner moet gaan wonen. Elke vorm van wonen heeft m.i. voor- en nadelen. In Nederland is een groot tekort aan woningen. Samenwonen zou m.i. gestimuleerd moeten worden i.p.v. financieel onaantrekkelijk. Zou Mebriht bijv. willen samenwonen met een paar andere vrouwen/asielzoekers/studerenden?
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Jongen zegt, ik moet er niet aan denken? Ook veel geboren en getogen Nederlanders niet, maar die komen jaren op een wachtlijst en mogen bij Pa en Ma blijven inwonen tot ze dertig of zo zijn. Iedereen gelijk hier, maar sommigen dus flink gelijker? Laat ze blij zijn met de kansen die ze hier krijgt, die wij ook al betalen! Het lijkt onderhand of wij Nederlanders maar braaf iedereen bij alles voorrang moeten verlenen en betalen
 • Jan van Lent

  1 jaar geleden
  Het kind is 22..Die kan nog prima een aantal jaren op kamers. In Nijmegen wonen meer dan genoeg Nederlandse jongeren tot na hun 30e op kamers. Waarom zou zij meer recht hebben?
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Wie uit Eritrea hierheen komt, komt door half Afrika en heel Europa. Alles daartussenin was onveilig? Heb ik burgeroorlogen gemist in de rest van Europa? Dit zijn gewoon immigranten op zoek naar het goede leven, waar niks mis mee is, die zich met een zielig verhaal waar al die deugers intrappen hier gratis geld en onderdak krijgen. Wie hierheen wil immigreren is welkom, maar daar gelden andere regels voor, en dan hoor je geen gratis geld en woningen te krijgen. Vandaar de zielige verhalen.
 • rebecca langendoen

  1 jaar geleden
  Bizar Nederlandse mensen moeten ook gewoon op een woning wachten

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.