Protestactie op de Mariënburg in Nijmegen, tegen het coronatoegangsbewijs in de horeca.
Volledig scherm
PREMIUM
Protestactie op de Mariënburg in Nijmegen, tegen het coronatoegangsbewijs in de horeca. © Paul Rapp

Kleinschalige protesten in Nijmegen tegen coronabewijs: ‘Dit is geen bloem, nee een ster!’

NIJMEGEN - Op diverse plekken in Nijmegen is zaterdag kleinschalig gedemonstreerd tegen de invoering van het coronatoegangsbewijs in de horeca. ‘s Ochtends togen enkele tegenstanders naar de Molenstraat. In de middag demonstreerden zo’n dertien mensen op de hoek van Mariënburg en Tweede Walstraat.

14 reacties

 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  @Michel, Het antwoord op jouw vraag is niet zo moeilijk. Het verschil tussen een besmette gevaccineerde en een besmette ongevaccineerde is dat de ongevaccineerde met wat pech goed de sjaak is. Kies je ervoor om door het leven te gaan zonder prik? Prima. Dat mag. Maar schreeuw dan niet als er maatregelen worden getroffen om deze dwaallichten èn de zorg te beschermen.
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  @ Willem, wat is het verschil tussen een besmette gevaccineerde en een besmette niet gevaccineerde? Dat is namelijk de discriminatie die plaatsvindt. dhr De Jonge vindt het klaarblijkelijk ok dat gevaccineerde andere mogen besmetten maar een gezond persoon zonder vaccin is een bedreiging.En waar eindigt dit? 8 mnd geleden (voor de verkiezingen) werd moord en brand geschreeuwd "een corona paspoort" zou er NOOIT komen.Oh ja jouw CO2 belasting wordt ook binnenkort gekoppeld is namelijk makkelijker.
 • Theo Cools

  1 jaar geleden
  Och god trieste Anneke. De meest trieste dag in je leven!!!!Heb je je ouders nog? Weet je wat. Ga eens lekker backpacken en dan dus gewoon de benodigde injecties nemen. Foto,s van Baudet en Engel boven je bedje?
 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  Stoere demonstranten met jodensterren maar niet hun naam willen noemen. Dit terwijl als een BOA zijn of haar werk doet en de wet volgt, opgeroepen wordt de naam te noteren en deze info te delen. Walgelijk! Ik hoop dat de werkgevers (of waarschijnlijker de uitkeringsinstanties) ze gauw buiten gooien.
 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  @Thomas, waarom dan? Want je hoeft je vaccin niet te halen, maar dan moet je testen als je bij de 85%+ wilt zijn die wel normaal doen. Wel zo fijn toch? Zo houden we elkaar veilig. De ene door het vaccin te halen en de ander door te testen, zijn of haar eigen keuze. Wat is je probleem nou nog? Idioterie!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen