Kleurrijke vogel op de muur in de Bloemerstraat: je blijft kijken

VideoNIJMEGEN - Een kleurrijke vogel vult de muur op de hoek van de Bloemerstraat en de Eerste Walstraat in hartje Nijmegen, tegen de gevel van café Van Delen. Kunstenaars Super A en Collin van der Sluijs legden deze week de laatste hand aan deze  muurschildering van 120 vierkante meter. 

Een blikvanger. Want je blijft kijken. De vogel blijkt een mix van de wielewaal, de rode tangare en andere vogels. Een symbool van de mix van culturen, iets wat bij de Bloemerstraat en Nijmegen past. Maar ook  de Stevenskerk staat er op, en beelden van  de Bloemerstraat van ‘toen’. 

Fotograaf Ger Neijenhuyzen heeft een timelapse  gemaakt van het maken van deze muurschildering. Hij deed dat in opdracht van The Big Draw Nijmegen, de organisatie die nauw betrokken was bij de totstandkoming van de  muurschildering. ,,En dit is hopelijk nog maar het begin. We denken dat Nijmegen een perfecte plek is voor nog veel meer mooie muurschilderingen'', aldus Anita Waltman van The Big Draw Nijmegen.

Vernieuwing

De muurschildering is onderdeel van de vernieuwing van de Bloemerstraat die uitkomt op Plein 1944.  Het is een van de projecten om de straat te verbeteren. 

De Bloemerstraat kampte lang met leegstand. Inmiddels zijn de meeste panden weer gevuld.

Volledig scherm
Muurschildering van Super A en Collin van der Sluijs op gevel van café van Deelen aan de Bloemerstraat in Nijmegen. © Paul Rapp

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.