De twee konikpaarden worden op transport gezet naar de Noordwaard in de Biesbosch.
Volledig scherm
De twee konikpaarden worden op transport gezet naar de Noordwaard in de Biesbosch. © Paul Rapp

Koniks naar Biesbosch en voorlopig gered van de slacht

NIJMEGEN - De twee agressieve konikpaarden die de afgelopen weken bezoekers van de Nijmeegse Stadswaard lastigvielen, zijn voorlopig gered van de slacht. Ze gaan deze woensdagmorgen op transport naar de Noordwaard in de Biesbosch waar ze de komende maanden afgezonderd kunnen leven.

27 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Het verschil is dat daar 17 miljoen Nederlanders van moeten leven. En 2 Konikpaarden als 'wilde dieren' een luxhobby zijn van een semi-overheidsorgaan.
 • communicatie

  3 jaar geleden
  Ik heb het prima begrepen en ook met eigen ogen gezien Brechje, plastic achter laten, spelen kinderen, veel lawaai en niet bij het water kunnen. Ja daar worden die beesten agressief van. Met rustlaten en het was niet gebeurd. dat ze redelijk rustig mee gaan is normaal geen goed teken klopt maar nu naar al die stress wel, uitgeput en op naar een rustig gebied.
 • communicatie

  3 jaar geleden
  Dat deze als je het al kan en wil vergelijken met deze wilde paarden (dus niet), door de strandgasten aan de Waal verpest zijn, te eten kregen, afval achter lieten zoals plastic ( troep dus), en de paarden agressief hebben gemaakt. Door lawaai, te veel stress en pestgedrag o.a.
 • Leeuw

  3 jaar geleden
  Die miljoenen dieren worden geslacht om opgegeten te worden. Die 2 paarden zouden worden geslacht omdat ze "agressief" zijn.. Best wel een verschil.
 • Nijmegenaar

  3 jaar geleden
  Fijn voor die twee dieren maar wat is het verschil met de miljoenen varkens, koeien en kippen die jaarlijks geruisloos geslacht worden?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.