Volledig scherm
Konikpaarden op het Waalstrand. Foto: Stefan ten Teije/DG

Koniks verjagen zwemmers van Nijmeegs Waalstrand

NIJMEGEN - Wie aan de oostzijde van de Waalbrug in Nijmegen naar het rivierstrand gaat, weet dat ie niet alleen is. Bij mooi weer liggen er tientallen zonaanbidders. En die moeten het Waalstrand delen met de konikpaarden. Dat werd donderdag weer eens duidelijk. Sommige strandgasten vluchtten het Waalwater in om de hoeven te ontlopen.

De Nijmeegse Stadswaard is het domein van groen en konikpaarden. Wie het erop waagt en een van de Waalstranden kiest om van de zon te genieten, moet erop rekenen dat de paarden los rondlopen. En soms komen ze ook het strand op.

Dat gebeurde donderdagmiddag ook. Zwemmers die zich in het zand geinstalleerd hadden, merkten dat een grote kudde konikpaarden oprukte. Niet rennend of galopperend maar wel gestaag. Verschillende zwemmers kozen het hazenpad, sommige sprongen zelfs verschrikt het water in. Anderen namen de gok en bleven zitten.

Ongelukken deden zich niet voor. Maar even zat de schrik er goed in. Wellicht ook bij de konikpaarden.

Een van de strandgasten was Elkie Jaspers. 'Komen ze met een hele groep aangerend terwijl ik lekker lig te chillen op mijn handdoekje. Schrik me dood. Gaat er 1 zo'n beest op mijn handdoek staan en mijn chips eten.. haha! Mooie beesten', laat ze op de Facebookpagina van DG Nijmegen weten.

Volledig scherm
Konikpaarden in de Stadswaard ontmoeten Nijmeegse strandgasten. Foto: Stefan ten Teije/DG
Volledig scherm
Een konik in de Stadswaard. © DG
Volledig scherm
Konikpaarden in de Stadswaard ontmoeten Nijmeegse strandgasten. Foto: Stefan ten Teije/DG

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.